Doğal Çamaşır Makinesi Deterjanı Yapımı

Doğal bitkiler ve temizleyiciler uzmanı olan Erkan Şamcı, kadınlar için evde temizliği kolaylaştıran çeşitli tarifler verdi. İşte o tariflerden bazıları:
Çamaşır makinesi için doğal deterjan yapmak isterseniz gerekli malzemeler:
2 kaşık çamaşır sodası, 1,5 kaşık karbonat, 2 kaşık rendelenmiş sabun, 1 kaşık sofra tuzu (kirleri çıkartır), 1 kaşık da boraks. Bu karışım sıcak suda eritilerek kullanılır. Çamaşırlarınız bembeyaz olur ve kirler tamamen çıkar. Renkliler için kullanmak tehlikeli olabilir. Boraks renkleri alabilir.

Genel temizlik için doğal ürün olduğu söylenen ve piyasa yapan ürünlerin ne kadar pahalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz neden evde yapmayalım ki? Gerekli malzemeler:
Elma sirkesi ve karbonatı da bir püskürtücüde suyla karıştırıp kullanırsak bununla yerleri, banyoyu, koltukları güvenle silebiliriz. Her evde her an hazır olması gereken bir üründür. Çocuklar için de güvenlidir. Ekolojik olması içinizi rahatlatacak.

Evdeki elektrik prizlerinin üzerini temizlemek için ise sulu ürünler kullanılamaz. Bir süngere karbonat ile sirkeyi krem kıvamına getirip dökersek hazır olarak satılan Cif’lerden elde etmiş olacağız. Bununla temizliği güvenle yapabilirsiniz. Bu karışım dibi tutan tencerelerin, fırınların temizliğinde de kullanılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir