Dj Artz Kimdir? Kaç Yaşında?

Türkiye’nin en iyi müzik prodüktörlerinden olan Efe Çelik diğer adıyla DJ Artz, çoğunlukla Ezhel ve Bugy (üçü KOVL adlı Türk müzik grubunu oluşturmakta) ile yaptığı çalışmalar ile tanınıyor. Old School Reggae, Trap ve Anadolu sesiyle birleşen Boom-Bap tarzı ile Türkiye’de birçok sanatçıya katkıda bulunmuştur. Son dönemin popüler isimlerinden olan hiphop duayenlerinin kim olduğu yeni nesil tarafından çok merak ediliyor.

2016 yılında Anıl Piyancı ile Batı Yakası ve Şehinşah ile DEEV (Deluxe Edition)albümlerinin ardından 2017 yılında ilk hit parçaları Pavyon (feat. Ezhel) ve Yan (feat. Şehinşah) içeren ilk solo albümü olan İşin Mutfağı yayımlandı. Artz bu albümleri IBM’de yazılım satış müdürü olarak çalışırken üretti.

Ezhel’in ilk albümü Müptezhel ve daha sonraki teklilerindeki çalışmaları ile Türk müziğinde bir dönüm noktası yarattı. Şu anda 2. solo albümünü kaydediyor ve Berlin ve İstanbul’da farklı müzisyenlerle birlikte çalışıyor.

dj artz

Dj Artz kimdir nerelidir?

Bir süre önce oyuncu Farah Zeynep Abdullah ile birlikte olduğu ortaya çıkan müzisyen, dj Artz sahne adıyla bilinen Efe Çelik, 2 Ekim 1989 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. DJ Artz olarak tanınan Efe Çelik, genellikle Ezhel ve Bugy ile yaptığı çalışmalar ile tanınıyor. Old School Reggae, Trap ve Anadolu sesiyle birleşen Boom-Bap tarzı ile Türkiye’de birçok sanatçıya katkıda bulunmuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir