Dişteki Çay ve Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Çay ve kahvenin içilmesi ve sigara kullanımı dişlerde lekeler oluşmasına neden olmaktadır. Dişler fırçalansa da bu lekelerin çok iyi çıkmadığını biliyoruz. Kalan bu lekeler ve sararmalar da oldukça can sıkıcı olabiliyor.

Beyazlatıcı diş macunu ve parlatıcıların da dişlere zararları mevcut. Peki sigara, çay ve kahve lekelerinden doğal olarak nasıl kurtulabiliriz dişteki çay ve kahve lekesi nasıl çıkar ? Doğal yöntemlerle bu kötü lekelerden kurtulmanız mümkün.

Oluşan bu can sıkıcı lekeleri yok etmek için kullanabileceğiniz en etkili yöntem portakal kabuğu. Günde 2 kez portakal kabuğunun içteki beyaz kısmını dişlerinize sürünüz. 1 haftalık uygulama sonunda sigara, çay ve kahvenin dişlerinizde oluşturduğu lekelerin yok olduğunu göreceksiniz. Tabi ki bu işlemi sürekli yapmanız gerekmektedir.

Dişleri beyazlatmak için bir başka yöntem de adaçayıdır. Bir çorba kaşığı Adaçayı ile bir çorba kaşığı karbonatı karıştırınız ve biraz da tarçın ekleyip 1 hafta boyunca dişlerinizi fırçalayınız. Bu karışıma limon kabuğu rendesi ekleyerek de deneyebilirsiniz. Sadece 7 günde dişlerinizde oluşan kahve ve çay lekelerinin yok olduğunu ve parladığını göreceksiniz. Çay, kahve ve sigarayı tüketmeye devam ettikçe bu karışımı yine uygulamanız gerekecektir.

Özellikle sigara lekelerinden kurtulmak için en doğal temizlik yönteminden biri de tuzdur. Tuzun diş çürüklerini önlemede de önemli bir payı mevcuttur. Bir kaşık tuz ile bir kaşık sirkeyi karıştırıp  dişlerinizi iki günde bir fırçalayınız. Dişlerinizdeki bu lekelerden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir