Dezenfektanlar Elleri Tahriş Ediyor

Dezenfektanları hayatımızın odak noktası haline getirdik. Sürekli olarak ellerimizi yıkayıp dezenfektanları kullanıyoruz. Kimyasal içeren dezenfektanlar, ellerin doğal yapısını bozarak tahrişe yol açıyor. Cildin nemi kayboluyor ve çatlamalar başlıyor.
Ellerin çatlaması da çok tehlikeli bir durum. El yüzeyindeki çatlaklardan virüslerin girmesi kolaylaşıyor. Bu nedenle elleri kremlerle nemlendirmeye özen göstermemiz gerek.

nemlendirme

Elleri kremlemeyi unutmayın ve doğal dezenfektanları deneyin. Daha önce hazırlamış olduğumuz yazıyı okumanızda fayda var.
https://www.kadinbakisi.com/evde-el-dezenfektani-yapimi/

Bu nedenle katı ve bitkisel yağlı sabun kullanılması gerektiğini belirten doğal sabun üreticileri, “Alkollü ürünler cildi kurutuyor ve çatlatıyor. Mümkün olduğunda bitkisel yağlar içeren doğal sabunlar kullanmalıyız. Bu sabunlar hem mikropları öldürüyor, hem de cilde iyi geliyor” diyor.

El çatlaklarına ne iyi gelir?
Bir cezve içinde 1 tatlı kaşığı balı eriterek içerisine 2 çorba kaşığı kadar susam yağı ekleyin. Ardından 1 çorba kaşığı badem yağı ve yine 1 çorba kaşığı gliserin ilave edin. Krem kıvamına getirdiğiniz karışımı bir kavanoz içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Elde ettiğiniz kremi gece uyumadan önce ellerinize masaj yaparak uygulayın ve pamuklu bir eldiven giyin. Sabah kalktığınızda ellerinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir