Demirhindi Nedir? Demirhindi İle Ne Yapılır?

Mevsim geçişlerinde, bağışıklık sistemini güçlendiren demirhindi oldukça gündeme geliyor. Demirhindi, sağlık alanında kullanılan tıbbi bir bitki olmasının yanı sıra mutfakta da kullanılan bir üründür. Hem tatlı hem de ekşi bir tadı olan demirhindi, bakla görünümündedir. Demirhindi meyvesinin etli sulu ve hamurumsu olan kısmı yenmektedir. Afrika’nın tropikal bölgelerinde yetişen meyvenin seveni çoktur.

demirhindi serbeti

Demirhindi nasıl yenir?
Aslında bir meyve olan demirhindi, tamamen olgunlaştıktan ya da kurutularak, baharat haline getirildikten sonra tüketilir. Asya ve Güney Amerika’da çorba ve yemeklerde kullanılan meyve, baharat olarak da kullanılır.

Demirhindi neye iyi gelir?
 Demirhindi içinde; C vitamini, E ve B, kalsiyum , demir , fosfor , potasyum, manganez bulunur. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan meyve, sindirimi de güçlendirir. Kronik kabızlığa karşı müshil etkisi gösterir. Kalp sağlığını korur. Dolaşımı artırır.
Demirhindi diyet listelerinde yer alır. Çünkü, vücutta özellikle yağ depolamaya yardımcı olan bir enzimi yok ettiği kanıtlanmıştır.

Demirhindi ile ne yapılır? Demirhindi nasıl tüketilir?
100 gr demir hindi 1 litre suyun içine parçalanarak atılır ve kaynatılır. Süzüldükten sonra sabah ve akşam 1 bardak içilir.
Demirhindi karaciğerinizdeki yağları gidermek açısından oldukça iyidir ve hemen hemen tüm karaciğer sorunlarını tedavi etmeye yardımcı olabilir.

Demirhindi şerbeti nasıl yapılır?

  • 170 gr demirhindi
  • 2 litre su
  • 2 adet kuru karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Demirhindilerin kabuklarını ayıklayın. Ayıkladığınız demirhindileri tencereye alın. Üzerine 2 litre suyu koyarak kapağını kapatın ve 1 gece bekletin.
    Sabah yumuşayıp rengi değişen demirhindilerin üzerine 2 adet kuru karanfil, 1 adet çubuk tarçın ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek kaynatın.
    Yaklaşık 1,5 saat önce orta sonra kısık ateşte kaynattığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
    Soğuyup posası çöken şerbeti süzün ve buzdolabında soğutarak servis yapın. (https://mutfaksirlari.com)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir