Çok Samimiyet Tez Ayrılık Mı?

İkili ilişkilerin formülünü çözmeye çalışan birçok araştırmacı var. İki farklı insanın çeşitli yollarla bir yerlerde karşılaşmasıyla ilişkiler ortaya çıkıyor. Kadın ile erkeğin arasında bir çekim oluştuğu zaman öncelikle bir hoşlanma, arkasından sevgi ve aşk geliyor. Aşkın açığa çıkması çabuk olabiliyor. Bir de “Çabuk bitmese” diye düşünenler var. Neden bazı ilişkiler uzun ömürlü iken bazıları sabun köpüğü gibi?

Atalarımızın söylediği bir söze bakalım: “Çok samimiyet tez ayrılık getirir.” demişler. Her dakika yan yana olan sürekli görüşen çiftlerin ilişkileri bir noktadan sonra sıkıcı hale geliyor. Sıkıcı olan her şeyin hemen bitmesini istediğimiz gibi sıkıcı ilişkiden de uzaklaşmak istememiz normaldir. Aynı okulda, aynı sınıfta okuyup ilişki içinde olan öğrencilerin ileride evlendikleri çok nadir görülen bir olaydır. Bir gün yana iken ertesi gün birbirlerinin yüzüne bakmadan yanından yürüyen insanlar haline geliyorlar. Aynı iş yerinde yan yana çalışan insanların ilişkilerinin de yine çekilmez bir hale gelmesi olağandır. Her olayı birlikte yaşayan çiftlerin gün sonunda birbirlerine anlatacak ilginç konuları olmayınca konuşacak konu da bitiyor.

Uzun ilişki dediğimiz kavramın sınırları 2-8 yıl arası olarak düşünülebilir. 3 aylık birlikteliklerini uzun zanneden insanlar da yok değil. Uzun ilişki yaşayan çiftlerin hayatlarına baktığımızda aslında onların birbirlerini çok fazla görmedikleri ortaya çıkıyor. Uzak mesafelerde yaşadıkları için veya iş-okul sebebiyle birbirlerinden uzak kalan çiftler ancak haftada bir kez veya iki haftada bir görüşmeye başlıyor. Birbirlerine olan özlemlerinden dolayı olumsuz konuları konuşmaya fırsat kalmıyor. Her görüşmede birbirlerini ne kadar özlediklerini konuşup sarılarak hayata dair güzel şeyler konuşuluyor. Buluşma günlerini beklerken de zaten zaman akıp gidiyor. Böylece uzun ilişkiler ortaya çıkıyor.

Her uzun ilişkinin sonu evlilikle mi bitiyor? Hayır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi görüşme günlerinde hep olumlu durumların konuşulmasından dolayı olumsuz konulara sıra gelmiyor. İş evlenme aşamasına geldiğinde ise ciddi konuşmalar başlayınca olumsuz durumlar da bir bir ortaya çıkıyor. Daha önce bu tarz konularla karşılaşmayan ikili için içinden çıkılmaz durumlar oluşabiliyor. Sizin eğer uzun süreli bir ilişkiniz varsa bunları da göz önünde bulundurun. Her uzun ilişki mükemmel ilişki demek olmuyor. Sorunları zamanında ertelemeden çözebilen çiftler mutlu sona ulaşmayı başarıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir