Çocuklarınıza Peppa Pig İzlettirmeyin

Momo adlı karakterin çocukları korkuttuğu ve bazı komutlar vererek onları intihara sürüklediğini biliyoruz. Pegga Pig adlı çizgi filmin videoları arasında da momo adlı korkunç karakterin görüntülerinin çıktığı biliniyor.

Ayrıca bu çizgi filmin toplumumuzda geçerli olan örf ve adetlerimizle uzaktan yakından alakası yok ve domuz gibi bir hayvanın da sevimli gösterildiği biliniyor. Bu çizgi filmin farklı mesajlar verdiği ve çocuklara izletilmemesi gerektiği uzmanlar tarafından açıklanmıştır.

Çocukların ne izlediğini ve ne oyun oynadığını mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir. Youtube gibi sitelerde normal bir video izlerken dahi farklı videolara geçiş yapabiliyor ve bu videolar çocukların ruh sağlığını bozabiliyor. Bazı videoların ve oyunların içinde momo gibi karakterlerin kendini gösterdiği ve her yerde karşısına çıkabileceğini düşünerek endişeye kapılacağı söylenmektedir. Momo karakteri söylenen emirleri yerine getirmezse onu öldüreceğini söylüyor. Lütfen çocukları internet aleminde yalnız başına bırakmayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir