Çocukları Bu Kitaplardan Uzak Tutunuz!

“Epsilon Çocuk Kulübü” tarafından yayınlanan yazar Dee Shulman’e ait olan”Polly Price’nin Çok Gizli Günlüğü” kitap serisi renkli kapak tasarımı ve albenili tasarımı ile çocukların ilgisini çekmeyi başarıyor. Serinin 3 kitabı da ardı ardına yayınlanarak çocukların okunmasına sunuluyor.

Ancak kitabın içinde Türk örf ve adetleriyle hiç örtüşmeyen, skandal ifadeler yer alıyor! Kitaptaki karakter olan küçük kız, annesinin 22 yaşındaki sevgilisi ile ilişkisini anlatıyor. Aynı zamanda kadın, kızını erkek arkadaşından gizliyor ve yeğeni olarak tanıtıyor. Yazarın kurgusuna göre; kitap, bir kız çocuğunun günlüğünü canlandırıyor. Günlükte yer alan konular ise “çocuk kitabı” olamayacağını gösteriyor. Siz siz olun içeriğini okumadan ve tamamını kontrol etmeden çocuğunuzun eline vermeyin. Kitabın toplatılması için imzalar toplanıyor ve birçok çalışma başlatılmış durumda.

Kitapta geçen küçük kız çocuğu günlüğünde, annesinin 22 yaşında olan erkek arkadaşını anlatıyor ve bu genç sevgilisi ile nasıl öpüştüğünü anlatıyor. Skandal kitapta aşağıdaki sözler yer alıyor.

“Düşmanlarımı alt eder etmez Annem ile Badem işlerine geri döndüler.

– Standart Faaliyet

Birbirlerine yapışıp diğer herkesi (beni) görmezden gelmek.

Badem, anemin yeni erkek arkadaşı. Ve maalesef kendisi bir delikanlı. 22 yaşında olduğunu söylüyor ama onun annemle takılmayı bırak, tıraş olacak kadar bile büyük olduğunu sanmıyorum!

Suratları haftalardır neredeyse birbirlerine yapışık! Bu iğrençliğin ötesinde bir şey.

Ve… Annem ona benim yeğeni olduğumu söyledi. Anneme “anne” dememe izin yok! Şöyle demek sorundayım…

Teyze!!!

Kaç anne kendi kızını inkar eder ki? Sanırım çok değil.”

Kitabın içeriğinden görsel sizlerle paylaşıyoruz. Bu gibi başka yabancı dilden çeviri kitaplar da var ülkemizde yayınlanan ve çok dikkat edilmesi gerekli.

epsilon polly price cok gizli gunlugu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir