Çocuklarda Fazla Şeker Tüketiminin Sonuçları

TV reklamlarında sürekli olarak gösterilen yumuşak şeker ve benzeri basit şeker içeren abur cubur reklamları nedeniyle, çocuklarda şekere eğilim çok fazla oluyor. Marketlerde, çocukların göz seviyesine uygun olarak yerleştirilen şekerler de onların satışını artırma stratejilerinden biri.

Şekerin olası zararlarından korunmak için bebeği tatlıyla geç tanıştırmakta fayda vardır. Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisine göre şekerden gelen enerji günlük alınan enerjinin yüzde 10’unu ve çocuklarda şeker tüketimi günlük 5 küp şekeri geçmemelidir.

jelibon

Çocukların Fazla Şeker Tüketmesinin Zararları
Vücutlarına çok fazla şeker giren çocukların en başta, bağışıklık sistemleri düşmektedir.
Amerikan Kalp Derneği, özellikle 2-18 yaş grubu arasındaki çocukların, günde 25 gramdan daha fazla basit şeker tüketmemesi gerektiğini söylüyor. Basit karbonhidratlardan oluşan şeker ve şekerli besinler, bağırsaklardaki iyi bakterilerin azalmasına ve kötülerin çoğalmasına neden oluyor. Bu nedenle bu grup yiyeceklerin sınırlandırılması hem obeziteyi önlemek hem de bağırsak sağlığını korumak açısından önemlidir.

Çocuklarda Şeker Tüketimi Nasıl Azaltılır?
Çocukların şeker tüketimini azaltmak için evde kolay ve eğlenceli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Besleyici bir değeri olmayan kek, kurabiye ve pastalar yerine kuru meyveler, fındık, ceviz, badem veya yulaf unu, tam buğday unu içeren sağlıklı tatlılar tercih edilmelidir. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir