Çocuklarda Bilgisayar Oyunu Bağımlılığı

21. yüzyılın hastalıklarından biri olan bilgisayar oyunu bağımlılığı çocukların büyük bir kısmını kapsıyor. Kısa süreli oyun oynayarak başlayan bu durum alışkanlığa ve daha sonrasında bağımlılığa dönüşmektedir. Bu durum çocukların haricinde yetişkinlerde dahi görülebiliyor. Bilgisayarla ilgili en büyük bağımlılık oyun bağımlılığıdır. Çocuk, tüm arkadaşlarının oyun oynaması sebebiyle merak salıyor ve yine arkadaş grubunun da etkisiyle online oyunları oynamaya devam ediyor. Oyunların gerçek hayata da etkisi oluyor ve çocukların hareketlerinin değişmesine dahi sebep olabiliyor.

Oyun bağımlılığı sebebiyle dersleri etkilenmekte, arkadaş ilişkileri bozulmakta, uykusuzluk gibi sorunlar yaşanabilmektedir. Bizim size çocuğunuzu oyun bağımlılığından korumak için önerilerimiz bulunmaktadır. Oyun oynama süresini azaltmak doğru olacaktır. Oyun oynamayı komple yasaklamak kesinlikle sağlıklı bir çözüm değildir. Çocuğunuzun arkadaşlarını eve çağırabilirsiniz ve farklı uğraşlara yöneltebilirsiniz. Çocuğunuzu uygun bir sanat dalına yöneltmeniz de doğru bir çözüm olacaktır. Bir kursa göndermek boş vakitlerini doğru değerlendirmeye faydalı olacaktır. İlgi duyduğu bir spor aktivitesine yöneltmek de doğru bir çözüm olacaktır. Çok ileri düzeydeki bilgisayar oyunu bağımlılığı çözümü için uzmanlardan yardım almak doğru olacaktır.

Unutmayın bilgisayarı tamamen yasaklamak doğru bir şey değildir. Bilgisayarı amacına uygun ve denetimli olarak kullanmasını sağlamalısınız. Bulunmuş olduğumuz yüzyılda bilgi paylaşımı internet üzerinden çok hızlı olarak yapılmaktadır. Zararlı içeriklerden korunarak interneti kullanmayı öğretmelisiniz. oyun-bagimliligi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir