Clean Girl Stili Nasıl Uygulanır, Clean Girl Makyajı Nedir?

Bir İngilizce terim olan Clean Girl, çevirisi yapıldığında Temiz Kız anlamına gelir. Bu stili uygulayan kişiye bakıldığında temizlik, ferahlık ve sadelik hissiyatlarını uyandırması gerekir. Tiktok trendlerinden biri olarak başlayan ve sonrasında uygulayanlar tarafından çok sevilen clean girl imajı, zahmetsizce hazırlanmak anlamlarına da gelir. Çok çaba sarf etmeden, hafif bir makyajla kusursuz olmak amaçlanır.

Clean Girl nasıl olunur?

Temiz kız imajı için çok hafif bir makyaj gereklidir. Yani kişinin yüzüne bakıldığında hiç makyaj yapmadığını düşündürmesi gerekir. Bu yüzden ciltte bulunan kusurların kapatılması gerekir. Abartılı makyaj malzemeleri ve renk tonları kullanılmamalıdır. Makyaj malzemelerinden nude tonlarda olanlar kullanılmalıdır. Yani ten rengine yakın olan toprak tonları da tercih edilebilir. Kaşların kalın ve doğal görünmesi de modanın trendlerinden biridir.

clean girl stili makyaji

Clean Girl renk tonları nelerdir?

Nötr renklerden olan bej, fildişi, boz kahverengi, siyah, gri ve beyazın tonlarından oluşan kıyafet renkleri tercih edilmelidir. Abartıdan oldukça uzak olan kıyafet kombinleri yapılır. Blazer ceketler, kumaş pantolonlar, crop- top atletler, oversize gömlekler ve oversize olan bluzlar giyilir. Clean Girl stilinin en önemli öğelerinden biri altın takılardır. Gold tonlardaki bileklik, kolye ve küpelerle mükemmel uyum yakalanır.

Saçlar ise sıkı bir topuz ya da uğraşılmadan yapılıvermiş dağınık topuz ve at kuyruğundan oluşabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir