Cinsiyetsiz Barbie Bebekler

Çocuklara alınan oyuncakların, onların iç dünyalarını çok derinden etkilediği bir gerçek. En kıymetlimiz olan çocuklara oyuncak almadan önce biraz düşünmek gerekiyor. Yerli üretim olan veya ithal edilen oyuncakların, öncelikle üretim yerine ve materyaline bakılmalı. Sağlık açısından sorun yaratmayan oyuncakları psikolojik açıdan da incelemek gerekiyor.

Birçok ülkeden çocuğun severek oynadığı Barbie bebeklerin yeni modelini mutlaka görmüşsünüzdür. Başlangıçta pembe olan oyuncağın hiçbir cinsiyeti yok. Su içinde birkaç dakika beklediği zaman, iki cinsiyete de uygun bir surat ve saç ortaya çıkıyor. Sonrasında, çocuk bu bebeği istediği cinsiyete büründürebiliyor. Saçlarını uzatıp elbise giydirirseniz kız oluyor. Saçları kısa olarak kalırsa erkek olarak oynanabiliyor. Psikologların incelemelerine göre Barbie Color Reveal diğer adıyla Renk Değiştiren Sürpriz Bebekler serisi cinsiyetsizliği özendiriyor.

barbie color reveral

Aynı bebeği bir gün kız, bir gün erkek, bir gün LGBT öğelerine uygun olarak oynayabiliyorsunuz. Bazı uzmanlar tarafından sakıncalı bulunan Barbie bebeklerin fiyatları da oldukça yüksek.
Her ebeveyn kararlarını elbette ki kendisi verecektir. Takdir sizin..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir