Cinsel Hayatınızı Renklendirin!

Uzun süreli ilişkiler yaşayanlar veya yıllardır evli olanların ortak sorunu hayatın monotonlaşmasıdır. Günlük işler, kişiler, iş hayatı bile aynı rutinle devam ederken neden cinsel hayatınız da aynı rutinde devam etsin ki? Yapılan araştırmalara göre uzun süredir evli olan çiftlerin mutlu bir şekilde hayatlarına devam etmesinin en büyük sebeplerinden biri iyi bir cinsel hayat olarak belirtiliyor.
Cinsel hayatınızda birkaç değişiklik yaparak hayatınıza yeni heyecanlar katabilirsiniz.

Cinsel hayatı renklendirmek için ipuçları
İyi bir cinsel ilişkinin hazırlığı ve duygu yoğunlaşması, yatağa girmeden başlar. Çünkü cinsel istek bedende değil, zihinde başlar. Uygun ortam için illa ki mum ışığında romantik bir yemek gerekli değil. Bunun yerine yapılacak küçük bir jest, sevgi sözcükleri ile yazılmış bir mesaj veya sıcak bir bakış, gülüşme yeterli olabilir. Çiftlerin birbirini hissedebilmeleri çok önemlidir..

Cinsellikte “Önce o” diye düşünülmez! Düşüncelerin ve tavırların “Önce ben” olarak değiştirilmesinde bir sakınca yok. Hatta biraz bencil olmakta da yarar var. Çünkü taraflar anın ve hazzın tadını çıkarmak için ne kadar kendine konsantre olursa, ortaya çıkacak olan haz o kadar artar.

Yani temel prensip, “Herkes kendi hazzından sorumludur” olmalı. Kadınlara nazaran erkekler bu durumu daha çabuk onaylar. Kadın ise pasif bir rol üstlenmeye meyilli. Ancak bunun sonu, hayal kırıklığı ile bitebilir. Çünkü kadının bu pasif rolü boyunca gösterdiği suskunluk yüzünden erkeklerin partnerini mutlu edip edemediğine dair kafasında soru işaretleri oluşur. Ortada soru işaretlerinin gezdiği her olgu huzursuzluk kaynağı yaratır.
Yapılacak en iyi tutum ise “Onu mutlu edebiliyor muyum?” sorusunu akıllardan çıkarmak, cinsel ilişkiyi incelemek, analiz etmek yerine hazza konsantre olarak yaşamak.

İyi bir seks için tüyolar
Cinsellik, bir alışkanlık olmayı hak etmez. Doğası gereği duygularla ve heyecanla beslenmesi gereken değişiklik isteyen cinsellik, haftanın belli günlerinde yapılması gereken bir alışkanlık haline geldiği anda çekilmez bir hal alır. Zamanla sıkıcı olan cinsellik de sonunda çiftler için sorun yumağı haline gelir. Bu halden kurtulmak için, haftanın her günü hep aynı saatte ve aynı yerde cinsellik yaşamaktan vazgeçilmeli.

Ayrıca cinsellik denince akla artık bir tek yatak odası gelmemeli. Evliler için evden farklı bir yere, örneğin bir otele gitmek iyi bir fikir olabilir. Sevişmeye hep aynı partnerin başlaması gibi tavırlar da cinselliğe sıkıcılık katabilir. İşin özünde şu var ki; tekrar, sonunda monotonluğu doğurur. Cinselliğine canlılık getirmek isteyenler için vazgeçilmez olan, önce tekrardan vazgeçmektir.

2 yorumlar

  1. erken boşalmaya çare bulamıyorum! çabuk boşalıyorum… boşalır boşalmaz ereksiyon hali anında kayboluyor. ne önerirsiniz

    • Merhaba, uygun eş olduğunda erken boşalma çok görülen bir durum değildir. İlişkide sakin olunması gerekmektedir. Boşalma sonrası ereksiyonun yok olması normaldir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir