Çin’den Gelen Kargolarda Virüs Olabilir Mi? Corona Virüsü Kargoyla Bulaşır Mı?

Çin’de bulunan ve kaynağı henüz kesin olarak belli olmayan SARS benzeri yeni tip corona virüsü (2019-nVoC) adeta dünyayı tedirgin hale getirdi. Yeni yayılan corona virüsün hızlı yayılması ve ölümcül etkide olması, virüsle ilgili akla çok fazla şey geliyor. En çok merak edilenlerden biri de virüsün Çin’den gelen kargolar aracılığı ile bulaşıp bulaşmayacağı…

cinden gelen kargolar coronavirus tasir mi

Ülkemizde birçok kişi Aliexpress başta olmak üzere internet üzerinden Çin’den sipariş vererek ürünü kargo ile teslim alıyor. Ülkemize de Çin’den gelen paket sayısı oldukça fazla. Bu durum da insanlar tarafından endişeye sebep oluyor. Peki Corona virüs kargoyla taşınabilir mi ? Çin’den gelen paketlerden de virüs bulaşır mı ?

Uzmanların verdiği bilgilere göre Koronaviruslar de tıpkı diğer virüsler gibi, sadece insan ya da hayvanların canlı hücreleri içinde yaşamını sürdürebilirler. Virüsler kuru ve cansız olan yerlerde çok kısa bir sürede etkisi hale gelir. Bu sebeple de virüslerin nemsiz ve cansız nesnelerin üzerinde varlıklarını sürdürmeleri mümkün olmuyor. Yani insandan insana bulaşması söz konusu. Virüslü bir kişinin paket yapıp üzerine bir salgı bırakması durumunda bile çok kısa bir sürede bu virüsün etkisini kaybetmesi mümkün oluyor.

Sonuç olarak gelen paketlerde virüsün de taşınması mümkün olmuyor. Bu durumda gelen siparişlerden korkmak gerekmez. Ancak ülkede yaşanan sorunlar nedeniyle siparişlerin gecikmesi ya da hiç gönderilmemesi gibi durumların yaşanacağı belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir