Çimen Yalçın Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Nereye Uçar Turnalar isimli şarkı ile listelere giren ve merak edilen isimlerden biri haline gelen Çimen Yalçın kimdir ? hakkında tüm bilinenleri sizlerle paylaşıyoruz.

cimen yalcin kimdir nereli kac yasinda

Müzik dünyasının başarılı isimlerinden olan Çimen Yalçın kaç yaşında ? 2022 yılı itibariyle 35 yaşındadır. 1987 yılında Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde doğmuştur. İlkokul çağında ve 6 yaşında iken ilk sahne deneyimini yaşayan Yalçın’ın ilk bağlaması da 11 yaşında iken abisinden hediye gelmiştir. 14 yaşına geldiğinde de TRT İzmir Radyosu tarafından açılan Türk Halk Müziği Gençlik Korosu sınavına girmiş ve bu sınavı kazanmıştır.

TRT ve TRT İzmir Radyosu’nda türküler seslendirmiştir. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Bölümünü okumuştur. 2016 yılında, British Council tarafından düzenlenen “The Mix City” isimli projede Europe Music Awards’a (MTV ödülleri) kazanan isim olmuştur.

2004 yılında profesyonel müzik hayatına başlamıştır. 2013 yılından itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu bünyesinde ses sanatçısı olarak çalışmasına devam etmiştir. Şeniz Çiçekçioğlu ile evli olup eşi de müzik öğretmeni olarak çalışma hayatını sürdürmektedir.

Son dönemlerde özellikle birçok sinema ve dizi gibi projelerinde yer alan ünlü sanatçı türküler ile ekran başındaki izleyiciyi etkilemeyi başarmıştır. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde, O Vay Ben Ağlarum türküsü ile geceye damga vurdu. Anonim olan türkünün “Aman Ali” nakaratını, “Aman Zeyno” şeklinde okumuştur. Dizide Zeynep karakterini Ece Hakim canlandırmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir