Çim Biçme Makinesi Nasıl Seçilir?

Çim Biçme Makinesi Nasıl Seçilir?

İlkbahar ve yazın gelmesiyle birlikte bahçenizdeki çimleri biçmek kaçınılmaz bir görev haline gelir. Neyse ki doğru tipte bir çim biçme makinesi, çimlerinizi kesmeyi bir zevk haline getirebilir. Bu durum güvenilir bir biçme makinesine sahip olmak için çok uygun bir zaman olduğu anlamına gelir. Bir çim biçme makinesine ihtiyacınız olduğunu biliyorsanız, ancak nasıl bir modele ihtiyacınız olduğundan veya hangi özellikleri isteyebileceğinizden emin değilseniz endişelenmeyin. Hızlı bir şekilde biçme işlemini gerçekleştirebilecek doğru makineyi seçmek için bu kılavuzu kullanabilirsiniz.

cim bicme makinesi

Çim Biçme Makinesi Seçerken İlk Etapta Düşünülmesi Gerekenler

Bir biçme makinesi, kesilmiş bir çimi kadife gibi bırakmalıdır. Günümüzde çoğu cihaz bu konuda iyi bir iş çıkarabilmektedir. Ancak bu, her çim biçme makinesinin her bahçeye veya onun sahibine uygun olduğu anlamına gelmeyebilir. Bazıları belirli faydalar sağlamak için inşa edilmiştir. Çim biçme makinesi elektrikli ise benzinli muadillerine göre daha sessizdir. İkinci avantajı ise uzun, kalın çim gibi aşırı biçme koşullarının üstesinden daha kolay gelebilir. Güverte tasarımı ve kanat konfigürasyonu torbalama kapasitesini etkiler. Önem arz eden bir diğer etken ise hızdır; bazı kendinden tahrikli çim biçme makineleri o kadar hızlıdır ki, onlara yetişmek için tırıs gitmeniz gerekiyormuş gibi gelir. Ayrıca, biçicinin önden veya arkadan çekişli olması önemlidir. Önden çekişli çim biçme makineleri manevra kabiliyetinde üstündür ancak yokuş yukarı çekişte zayıftır. Arkadan çekişli biçme makineleri o kadar çevik değildir ancak düz yüzeylerde olduğu kadar yokuş yukarı da kesebilirler. Neye ihtiyacınız olduğunu belirleyerek buna göre alışveriş yapmanız, uzun ömürlü ve nitelikli bir kullanım açısından avantaj sağlayacaktır.

cim bicme makines

Çim Biçme Makinesinin Uygunluğunu Nasıl Test Edebilirsiniz?

Onlarca yıllık testlerden yapılan çıkarım şudur ki; isterse benzinli, isterse elektrikli isterse de otomatik çim biçme makinesi olsun, ürünün uygunluğunu anlamak için çok fazla çimi, çok çeşitli koşullar altında biçmeniz gerekir. Yokuş yukarı ve aşağı, düzlüklerde ve tepeciklerde ürün test edilmelidir. Ürünün kulp konforunu, güverteyi kaldırma ve indirme kolaylığını ve çim torbasının ne kadar sezgisel takılıp söküldüğünü hesaba katarak; ürüne torbalama ve yandan boşaltma yapılmalıdır. Güçten kesim kalitesine kadar her açıdan kapsamlı bir çim biçme makinesi analizi yapılmalıdır. Hatta ürün lastiklerinin ıslak çim kırpıntılarını toplama eğiliminde olup olmadığına bile bakılabilir. Kısacası bir sürü test yapılmalıdır, hangi koşullarda yaşarsanız yaşayın bir biçme makinesini test etmek için bilinen en iyi yol,  denemektir. Bizzat deneme imkanınız yoksa da mutlaka ürün kullanım videoları ve özellikleri bu önerilere dikkat ederek ilgiyle izlenmelidir.

Çim Biçme Makinesi ile Bahçenizi Ferahlatacak Bakım Süreci Başlasın

İlk kez satın almak yahut model yükseltmek için, alım gerekçesi ne olursa olsun; aralarından tercih yapabileceğiniz birkaç seçeneğiniz vardır. Geçmiş yıllarda satın alım sürecinde karar almak nispeten basit sayılabilirdi. Bu günlerde ise dikkate alınması gereken daha çok etken mevcuttur. Çim biçme makinesi benzinli geleneksel  modellere ek olarak, uzatma kabloları veya pil takımlarıyla çalışan elektrikli modellerden de seçilebilir. Seçenek bolluğu kullanıcı açısından avantaj yaratır ancak bazen karar vermeyi daha zor hale getirebilirler. Ürün satın almadan önce dikkat edilmesi gereken temel faktörler hakkında bilgi sahibi olmak süreci kolaylaştırır. Gereksinim duyduğunuz dayanıklı, estetik görünümlü ve hesaplı ürün modellerini Koçtaş’ta bulabilirsiniz. Aradığınız teknik özellik ve renkte, kullanım rahatlığı sağlayabileceğine kanaat getirdiğiniz ürünü en uygun çim biçme makinesi fiyatları ile anında sepetinize ekleyebilir; ona Koçtaş garantisiyle ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir