Çilekli Cheesecake Tarifi

Dışarıda cheesecake yemeyi seviyorsanız evde yemeyi de çok seveceksiniz. Türk damak tadına çok yakın olmayan bu tatlıyı herkes sevmiyor ancak siz sevenlerdenseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Kesinlikle denenmiş bir tariftir. Basamaklara uyarak yaparsanız hiç de zor olmadığını göreceksiniz.
Gerekli malzemeler:
2 yumurta
600 grm labne
1 paket 200 ml krema (sek marka)
1 su bardağı şeker
2 kaşık nişasta
1 kaşık un
Yarım limon kabuğu
Vanilya
Tabanı için
2 paket burçak bisküvi
2 kaşık tereyağ
Öncelikle bisküvi rondodan geçirilip üzerine eritilmiş tereyağ eklenip yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırarak yayılır. Daha sonra buzdolabına koyarak dinlenmesi sağlanır.
Krema için ; labne ve krema 1 dk kadar mikserle çırpılır.sonra şeker eklenip teker teker yumurtalar kırılıp çok hafif karıştırılır.Ardından un nişasta vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenip tekrar kaşıkla çok az karıştırılıp buzdolabından çıkarttığımız bisküvili tabanın üzerine ilave edilir.
Fırına su dolu bir kap konur ki cheesecakenin çatlaması önlenir.170 derecede üzeri çok az pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkarmıyoruz fırın kapağı hafif açık bir şekilde kalsın cheesecakenizin çatlamaması için fırında soğuması önemli bir püf noktasıdır.
Sosu için: 10 adet çileği rondodan geçirin. 2 su bardağı su, yeterince şeker, ve 4 yemek kaşığı nişastayı çilekle birlikte pişirin. Fırından çıkıp soğumuş olan cheesecake in üzerine dökün.
Buzdolabında 3-4 saat bekledikten sonra afiyetle yiyin.
-Tarif Şükran Kaymak’a aittir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir