Ciğer Mutlu Ediyor!

“Mutlu olmak için şunları yiyelim..” demek doğru değil ancak iki yiyecekten birini seçmemiz gerekiyorsa da mutlu edeni seçsek fena mı olur? Örneğin balıklardan somonu tercih etsek seratoninimiz artabilir.
Somon veya benzeri yağlı balıklar ruh halini iyileştiren B12 vitamini ile depresyonu önlemeye yardımcı Omega-3 içerirler. Bunun için somon, ruh halini iyileştirir ve rahatsızlık hissini azaltır.

Muzun da serotonin düzeyi üzerinde etkili olan B6 vitaminini içerdiğini hepimiz biliyoruz. Pasta çeşitlerinden muzlu olanı seçmekte fayda var. Bu, hasta olduğumuzda canımızın neden muz istediğini de açıklıyor öyle değil mi? Tabii çok az bir kesimin de muz sevmediğini unutmamak gerekir.

Gelelim  tavuk ciğerine.. Beyinde iyi hissetme ile ilgili kimyasalların üretiminde destekleyici olan folik asitaçısından oldukça zengin bir besindir ve bu yüzden ciğer mutluluk verir. Yiyelim =)

Çikolatanın yüksek şeker, yağ, feniletilamin ve kafein içeriğiyle ruh hali üzerinde olumlu etkisi olduğuna dair birçok çalışma vardır. Stresi azaltır. Ancak çikolatanın verdiği bu uyarıcı etkinin geçici bir durum olduğunu unutmamak gerekiyor. Her mutsuzluk anında çikolataya saldırırsak sonunda mutsuzluk bizi bulur. Fazla kilolarımızla mutlu olamayız..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir