Cepken Bebek Yeleği Yapımı

Örgüseverler cepken yeleklerin de örgüden yapılan modelini ortaya çıkardı. Genelde erkeklerin giydiği bir model olarak bilinen cepken yeleklerin örgü olarak yapılması da aslında zor değil. Örgüden az çok anlıyorsanız bu modeli kolayca çözebilirsiniz.

Bu modelin tamamı haroşa adı verilen örgüden oluşuyor. Anlatacağımız model 0-6 aylık bir erkek bebeğe göre hazırlanmıştır. Ölçüleri aynı oranlarda artırarak yeleği daha büyük hale de getirebilirsiniz.
cepken-bebek-yelegi (2)
Yeleğe ön kısmı olan sivri kısımdan başlıyoruz. Ön iki ayrı parçadan oluşuyor. Her ikisi de aynı şekilde 3 ilmekle başlıyor. 3 ilmekten sonra her sırada sağdan ve soldan birer ilmek artırın. Toplam ilmek sayısı 20 olana kadar artırmaya devam edin ve 29 olduğunda artırmayı bırakın.

Sonrasında artırma veya eksiltme yapmadan toplamda 34 sıra örün. 34. sırada koltukaltı için 4 tane ilmeği kesin. Diğer tarafından da o anda bir adet ilmeği kesin. Koltukaltının olduğu yerden bir daha kesim yapmadan devam ederken boyun kısmı için her sırada birer ilmek keserek devam edin. İlmek sayısı 14 olduğunda kesmeyi bitirin. Ancak örgüyü kapatmayın, şişi çıkartıp bekletin. (dikişsiz örgü için)
Aynı işlemleri ikinci ön için de yapın. Bir kenarına düğme iliği açmayı unutmayın.

İlk parçayı şişe geçirin, ikinci parçayı da geçirmeden önce araya diğer renkli iple 22 ilmek atın. Ön kısımla simetrik olacak şekilde dümdüz haroşa örmeye başlayın. Koltukaltına gelince sağdan ve soldan 4er ilmek artırın ki genişleme olsun. Ön kısımla aynı boya gelince örmeyi bitirin.

Öndeki cepler için 18 ilmekle başlayıp 4 sıra haroşa örün. Arkadaki örgü parça için ise 28 ilmekle başlayıp 4 sıra örün.
Hepsi bu =) Umarım anlaşılır olmuştur.

Not: Himalaya’nın tüylenme yapmayan ipi kullanıldı. Şiş olarak ise 3,5 numara kullanıldı.
Kolay gelsin.
Bitmiş hali..

cepken-bebek-yelegi (1) cepken-bebek-yelegi (3)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir