Çekirdeksiz Karpuz Zararlı Mı?

Çekirdeksiz karpuz, çekirdek sorunu olmadığı için yenmesi keyifli olan bir meyve türüdür. Çekirdekli karpuzlardaki sürekli olarak çekirdek çıkarma sorununu ortadan kaldırsa da doğallığı konusunda bazı sıkıntılar akla gelir. Çekirdeksiz karpuz üretimi hibrit tohumla elde edilir. Aynı ekin türüne ait, uzak akraba olan tohumların seçilmesi, çaprazlanması sonucu elde edilen melez tohumlar, bugün hibrit tohum olarak karşımıza çıkar. Çekirdeksiz karpuzun da küçük de olsa çekirdekleri vardır. Karpuzun yetiştiriciliği biraz zahmetlidir. Zira tohumları çok küçüktür. Bu yüzden çiftçileri daha fazla uğraştırır.

cekirdeksiz karpuz

Çekirdeksiz Karpuzun Zararları Var Mı?

Fast-food kültürünün de etkisiyle, çekirdeksiz karpuz modası gitgide artıyor. Zincir marketlerin, çekirdeksiz karpuz satmasıyla birlikte, bu yıl çekirdeksiz karpuzlar neredeyse her eve girdi. Çocukların da severek ve güvenle tükettiği karpuz, diğer karpuzlara göre farklı bir lezzete sahip. Dış kabuğu desensiz, koyu yeşil olarak karşımıza çıkıyor. Çekirdek sıkıntısı olmadığı için anneler çocuklarına güvenerek karpuz veriyorlar. Tadı da oldukça güzel.

Hibrit tohumdan elde edildiği için çekirdeksiz karpuzların sağlık için zararları sözkonusu olabilir. %100 doğal yollarla elde edilmediği için yapay bir üründür. Tüketilmesi tavsiye edilmese de birçok katkılı gıdayı tükettiğimizi varsayarsak karar sizin.

Çekirdeksiz karpuzun kilosu 1.5 TL ile 2 TL arasında değişir. 2021 itibariye A101, BİM ve Migros marketlerden çekirdeksiz karpuza ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir