Çekirdek Kilo Aldırır Mı?

Türk insanının en çok sevdiği atıştırmalıklardan biri olan çekirdeğin kilo aldırıp aldırmayacağı merak ediliyor. Özellikle de koronavirüsle mücadele edilen bugünlerde, evde kalındıkça çekirdek ve kuruyemiş tüketimi de artıyor. Sokağa çıkma yasağından önceki günlerde, kuruyemiş satan dükkanların önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Fındık, fıstık, badem gibi yemişlere göre fiyatının ucuz olması ve yedikçe yediren bir yiyecek olması sebebiyle bol bol satın alınıyor.

koronavirus cekirdek

Ayçekirdeği kilo aldırır mı?
Kabak çekirdeği, ayçekirdeği kadar çok tüketilmiyor. Çekirdek denince akla, bu yüzden ayçekirdeği geliyor. Beyazı, siyahı, küçüğü olmak üzere farklı isimlerle adlandırılan birçok çekirdek türü vardır. Peki çekirdek kilo aldırır mı?
Çekirdeğin içerisinde bol miktarda magnezyum bulunur. Bu da hastalıklara karşı koruyucudur. Aynı zamanda E vitamini kaynağı olan çekirdeğin strese karşı da iyi geldiği biliniyor.

Her şeyin abartılmadan tüketilmesi gerekir. Doğru miktarda tüketildiğinde, tokluk hissi sağlayan çekirdek, diyetlerde yasak olmayan bir gıda olsa da aşırıya kaçıldığında içerisindeki yağ sebebiyle kilo aldırabilir. Sivilce oluşumuna zemin hazırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir