California Cevizi Nedir? Faydaları Nelerdir?

California cevizi, ceviz ailesinin üyelerinden biridir. Adına siyah ceviz de denen ceviz türünün iç kısmının görüntüsünde bir fark yoktur. Oldukça besleyici olan tür, sağlık açısından çok faydalıdır. California cevizi, Omega 3 yağ asitleri açısından zengindir.

cevizi california

California cevizinin faydaları nelerdir?

California cevizinin tadı, diğer cevizler gibi acımsı değildir. Yumuşacık tatlı bir tadı vardır. Günde bir avuç tüketilmesinde fayda vardır. Her şeyde olduğu gibi cevizin de fazla tüketiminden kaçınmak gerekir.

Kaliforniya Üniversitesi tarafından ceviz tüketimi konusunda şimdiye kadar yapılan en geniş çaplı araştırma sonucuna göre; günde bir avuç ceviz hafızayı güçlendiriyor.

Journal Of Medicinal Food Dergisinde yayınlanan araştırmada Türkiye’de erkeklerde kansere bağlı ölümlerin en önemli nedenlerinden biri olan Prostat Kanseri gelişiminin ceviz yönünden zengin bir diyetle yavaşlatıldığı ortaya konuldu.

Yapılan araştırmalar sonucunda, bir kişinin beslenmesine ceviz dâhil edildiğinde, hâlihazırda kalp hastalığı olanlara fayda sağlanmasının yanı sıra, kalp hastalığı geliştirme riskinin de kayda değer oranda azaldığı gözlemlendi.

California cevizi nasıl saklanır? Buzdolabında saklanır mı?

Cevizi düşük nem (%55 ila %65 oranında nispi nem) ve düşük sıcaklıkta (0-4 ºC) saklayınız. Maksimum raf ömrü ve taze kalması için, cevizi kokusuz bir ortamda bulundurunuz. İç ceviz soğutucuda, aşırı sıcak, nem ve ışıktan uzak olacak şekilde saklanmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir