Buzdolabı Alttan Donduruculu Mu Üstten Donduruculu Mu Olmalı?

Buzdolabı almak veya eski buzdolabını yenilemek isteyenlerin aklındaki en büyük soru işaretlerinden biri de dondurucu kısmının altta mı üstte mi olmasının daha iyi olacağı düşüncesidir. Son dönemde üretilen birçok buzdolabının dondurucu kısmının altta olduğu görünüyor. Bu bir trend haline gelmiş olsa da kullanışlılık durumu düşündürücü. Çünkü buzdolaplarının motoru altta olduğu için altta olan dondurucuların kapasitesi düşük oluyor. Üstte olan dondurucular ise daha geniş oluyor. Burada karar sizin.

buzdolabi dondurucu alttami

Buzdolabı Alttan Donduruculu Mu Üstten Donduruculu Mu Daha Kullanışlı?
Bir diğer sorun ise kadınların boy ölçüsü maalesef. Eğer boyunuz 165 cm’den daha kısa ise buzdolabının üst raflarını kullanmanız daha zor olacaktır. En az kullanılan malzeme ve gıda ürünlerinin üstte olması, onları rahat alabilme bakımından önemlidir. Bu nedenle üstte dondurucunun olması daha iyi olabilir. Boyu uzun olanların bu şıkkı düşünmelerine gerek yoktur.

Çocuklu evlerde ise altta olan dondurucularda dondurmaya ulaşmaları daha kolay oluyor. Eğer çocuklu bir evdeyseniz ya dondurucuyu üst kısımda tercih edin ya da dondurma almayın =)

Buzdolabının rengi ise gri veya beyaz arasında seçeneklere sahiptir. Klasiklerden vazgeçemeyenler beyazı tercih ediyor. Beyaz rengin temizlemesinin de daha kolay olduğu söyleniyor. Gri eşyalarda ise el izi kaldığı gelen şikayetler arasında..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir