Bulaşık Makinesinde Hangi Yemekler Pişirilebilir?

Her zaman ev ekonomisini düşünen kadınlar, bulaşık makinesi çalışırken onu nasıl daha verimli kullanabileceklerini düşünürler. Bulaşıklar makinede yıkandığında su ve enerjiden ne denli tasarruf edildiğini bilmeyen yoktur. Doğayı koruyup daha az su tüketimine katkıda bulunulduğu bir gerçek.

Hazır bulaşık makinesi sıcak suyla çalışırken neden yemek de pişirmesin ki? Bulaşık makinesinde pişirilen yemeklerin sağlıklı olduğu da biliniyor. Zira makinede pişen yemekler yanmıyor, kokmuyor. Ağzı kapalı kaplarda güvenle pişirilen yemekler, buharda pişirilmiş hissi uyandırıyor. Ayrıca, pişirme için enerji gerekmediği için çok tasarruflu olan bu pişirme yöntemini deneyen kadınlar vazgeçemiyor.

bulasik makinesinde pisirilen yemekler

Bulaşık makinesinde yemek nasıl pişirilir?

Bulaşık makinesinde daha önce yemek pişirmemiş olan kadınlar, bulaşık makinesinde neler pişireceklerini merak ediyorlar. Bulaşık makinesinde et, balık, tavuk ve birçok sebze pişirilebilir. Fasulye, ıspanak, biberli yemekler, patates, patlıcan, dolma, tavuk, balık en çok pişirilen yiyecekler arasında.
Bulaşık makinesinde yemek pişirmek için daha çok cam kavanozlar tercih ediliyor. Çünkü cam sağlıklıdır ve ağzı sıkıca kapanabilir. Makinenin çalıştığı sırada içeride yoğun bir sıcaklık ve buhar oluşuyor. En son kurutma özelliği ile de cam kavanozlar vakumlanıyor. Bu sebeple bulaşık makinesinde konserve yapan kadınlar da bulunuyor.

Pişirmek istediğiniz yemeğin tüm malzemelerini, yağ ve tuzunu ekledikten sonra cam kavanozu kapatın. Makine çalışırken yemeğiniz de aynı anda pişecektir. Bulaşıklar tertemiz olurken, kapalı kap sayesinde yemeğinize deterjan girmeyecektir. Güvenle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir