Bu Paketleri Atmayın

Yeni açılan ürünlerin içinden, satın aldığımız ayakkabılardan çantaların içinden çıkan minik paketleri bilirsiniz. Üzerinde “do not eat” yani “yemeyin” yazar. Çocuklardan uzak tutulması gerekir. Bu minik paketlerin içinde “silica jel” vardır. Ne işe yaradığını düşünmeden hemen çöpe atarız.

Silika jel nedir? Ne işe yarar?
Silika Jel paketleri içlerinde katı silikon dioksit topları barındırır. Bunlar zehirlidir, dolayısıyla üzerlerinde “yemek için değildir” ibareleri bulunur ama birçok faydası da vardır. Kutuların içine nem, küf, kötü kokular ve lekelenmeyi önlemeleri için konulur. Ve genelde içinden çıktıkları kutularla beraber atılır.

silikajelneiseyarar
silika jelleri suya düşen telefonun etrafına yerleştirip 24 saat bekletin.

Silika jel paketlerinin farklı kullanım alanları
*Eğer telefonunuz suya düşecek olursa silika jel paketlerinden birkaç tanesiyle aynı ortama koyarsanız nemi kısa sürede alacaktır.
*Takılarınızdan nemi uzak tutarak renklerinin solmasını ve kararmalarını önlemek için mücevher kutunuza bir miktar silika jel paketi yerleştirin.
*Spor çantanızdaki kötü kokuları önlemek için de çantanıza koyabilirsiniz.
* Nem, kağıt ve fotoğrafların yıpranmasına neden olabilir. Bu nedenle özellikle uzun süre kullanmayacağınız belge ve fotoğrafların dosya ve kutularının içine birer paket silika jel koyabilirsiniz.
*Evcil hayvanlarınızın yiyeceklerinin arasına da bu paketlerden koyarak bozulmasını engelleyebilirsiniz.
*Kullanmadığınız kıyafetlerin arasına koyarsanız nemi engellersiniz.

Silika jelli oda kokusu yapımı
Silika jel paketlerini açıp bir kaseye boşaltın ve en sevdiğiniz kokulu yağdan bunun üzerine bir kaç damla damlatın. Eviniz anında çok güzel kokmaya başlayacaktır ve kalıcılık süresi de normal oda kokularından daha uzun olacaktır. Jellere elinizle temas etmekten kaçının.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir