Borosilikat Cam Nedir, Sağlıklı Mı, Çabuk Kırılır Mı?

Cezve, french press, tepsi, saklama kabı ve hatta tencere gibi ürünlerde borosilikat cam malzemesini sıkça duymaya başladık. Peki borasilikat cam nedir ? bu malzemeyle ilgili tüm bilinenleri sizlerle paylaşıyoruz.

borosilikat cam nedir saglikli mi cabuk kirilir mi

Yüksek ısıya yani ateşe dayanıklı cam olarak bilinen ana cam oluşturan bileşenler olarak silika ve bor trioksit içeren bir cam türüdür. Borosilikat camların çok düşük termal genleşme katsayılarına sahip oldukları bilinmektedir, bu da onları diğer yaygın camlardan daha fazla termal şoka karşı dirençli kılar. Borasilikat cam sağlıklı mı ? Borasilikat cam kanserojen olmayan ve sağlıklı bir ürün olarak bilinmektedir.

Bor ürünlerinin kullanılmasıyla elde edilen borosilikat cam; ısıya dayanıklı ürünler elde etmek örneğin cam tepsi, demlik, saklama kabı ve cezve gibi mutfakta sıkça kullanılan cam içerikli ürünlerde kullanılmaktadır. Borasilikat cam çabuk kırılır mı ? Borasilikat cam yapı olarak biraz daha sağlam olsa da normal şartlarda tıpkı diğer camlar gibidir. Isıya ise çok fazla dayanıklıdır. Borosilikat camın Buzdolabında, derin dondurucuda, elektrikli ocakta, bulaşık makinasında, elektrikli, gazlı ve mikrodalga fırında kullanılması uygundur. -50 derece soğuğa ve +300 dereceye kadar sıcağa dayanma özelliği vardır. Gıda ile temasa uygundur ve sağlık açısından da hiçbir sorunu yoktur. Aslında borcam bir markadır ve borasilikat cam maddesinden yapılmaktadır. Piyasada borasilikat cam olarak satılan ancak normal cam olan ürünler olabilmektedir. Buna da dikkat edilmesi gerekmektedir.

Borosilikat Cam özellikleri nedir ?

Borosilikat camı, sıradan camın yaklaşık üçte biri kadar çok düşük bir termal genleşme katsayısına sahiptir. Borosilikat cam yaklaşık 821 ° C’de (1510 ° F) yumuşamaya başlar Borasilikat cam diğer cam türlerine göre daha yoğun bir yapıya sahiptir. Isıya ve ani sıcaklığa dayanıklıdır. Ancak unutulmamalıdır ki sıcak iken aniden soğuğa maruz kalmaması gereklidir.

G3.3 borosilikat camın lineer genleşme katsayısı, sodyum oksit (Na2O), bor oksit (B2O3) ve silikon dioksit (SIO2) bazlı bir cam olan 3.3 ± 0.1×10-6 / K’dir. Bu cam bileşiminin borosilikat içeriği yüksektir, yani, bor% 12.5-13.5, silikon:% 78-80, bu nedenle bu tür bir camın yüksek borosilikat cam olduğu söylenir. Asit, alkali, su, korozyon direnci, iyi termal stabilite, kimyasal stabilite ve elektriksel özelliklere dayanıklı, kimyasal dayanımı, termal şok direnci, iyi mekanik özellikleri, yüksek sıcaklık ve diğer özelliklere dayanıklıdır.

Simax’a ait borasilikat cam ürünlerine ulaşmak için aşağıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz:
https://www.netavantaj.com/page.php?act=kategoriGoster&markaID=16

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir