Boho Kızı Tarzı



Boho Kızı Tarzı

2000’li yıllarda özellikle Sienna Miller, Kate Moss, Mary-Kate ve Ashley Olsen kardeşlerle özdeşleştirilen bu stil, bohem ve hippi tarzlardan ilham alıyor. Bir kadını aynı anda rahat, özgün ve dişi gösterebilen bu stilin olmazsa olmazlarını öğrenmeye
hazır mısınız?

1. Giysi seçimi. Kıyafetlerinizde boho stilinin özgürleştirici yanını keşfedin. Doğal malzemeler ve hafif kumaşlara, toprak tonlarına ve yumuşak renklere yönelin. Çiçek desenleri ve etnik baskıları sıklıkla tercih edebilirsiniz. Kat kat giyinmekten kaçınmayın fakat oluşturduğunuz katların renk olarak birbirine fazla ters düşmemesine dikkat edin. Katlı elbise ve etekler veya uçuşkan, bol ‘maxi’ ve midi etekler giyin. İspanyol paça taşlanmış kot pantolon, yıllar yılı bu stilin en rağbet gören parçası olagelmiştir. Bu tür pantolon veya eteklerinizi, uzun ve bol kollu gömlekler, baskılı üstler, yakası kürklü yeleklerle kullabilirsiniz. Bol gömlek veya tuniklerinizi dar paça pantolonlarla kombinleyebilir, kadife veya deri ceketler, şallar kullanabilirsiniz.

2. Makyaj. Boho kızının makyajı sade ve doğaldır. Mat fondöten kullanın ve yüzünüze iyice yedirmeye gayret edin. Fondötenin üzerine biraz pudra da uygulayabilirsiniz. Bronz tonlar, gülkurusu veya şeftali renklerinde allık kullanın. Toprak tonları, gri, pembe, eflatun rengi far tonları tercih etmek, gün içinde daha natürel görünmenizi sağlayacaktır. Bu tonlarda farlarla göz kapaklarınızda yumuşak gölgeler oluşturun. Gece makyajınız için takma kirpik kullanabilir, altın rengi far da tercih edebilirsiniz; simli farlar bu stilde oldukça rağbet görüyor. Cilt tonunuza göre kahverengi, gri veya siyah likit eyeliner sürün. Bunun yanında, göz kalemiyle de gözlerinizi vurgulayabilirsiniz. Dudaklarınızda ise hafif renklerde dudak parlatıcısı kullanın. Koyu renk ojeler de sürebilirsiniz.

3. Saç. Pek çok boho kızının saçları uzun ve dalgalıdır. Uzun saçlarınızı rahat, hafif dağınık bir görünüme sokmak için maşayla doğal dalgalar oluşturabilirsiniz. Amacınız saçlarınızın doğal, hacimli görünmesini sağlamak. Kıvırcık saçlıysanız doğru ürünler seçerek saçınızın aşırı kabarık durmasının önüne geçin. Örgü, bu stilde oldukça sık tercih edilen bir saç tarzıdır. Saçlarınıza taç tarzında örgü yaptırabilir veya saçınızın tamamını uzun, bol bir örgü şeklinde toplayabilirsiniz. Ensenizde veya başınızın üstünde gelişigüzel toparladığınız saçlarınızı dağınık bir topuz da yapabilirsiniz.

4. Aksesuarlar. İşte boho tarzının en önemli tamamlayıcısı! Stilinizi özgün ve hoş aksesuarlarla hareketlendirmelisiniz. Doğal ve organik materyaller tercih edin. Gümüş bilezikler ve deri kol bantları, bileklikler takın. Özellikle yazları ince, gümüş veya deri halhallar da kullanabilirsiniz; bu stilinize feminen bir vurgu katacaktır. Üst üste takılmış ince kolyeler, sallantılı gümüş küpeler, doğal taşlar ve yüzükler kullanın. İnce saç bantları bu tarza çiçek çocukların hediyelerinden biri. Bu bantlar, saten veya kadife olarak da, gümüş takılar biçiminde de bulunabiliyor.

Kış sezonu gelmişken şirin, örgü bereler ve şapkalar da kullanabilirsiniz. Deri kemerler, fular ve büyük gözlükler, kıyafet kombinlerinizin daha yaratıcı görünmesine yardımcı olabilir. Çanta seçimlerinizde deri ve süete yönelin. Örgü detayları olan büyük, püsküllü çantalar tercih edebilirsiniz. Pek çok boho kızı püskülü sandaletlerde de tercih ediyor. Bizce, hazır kış gelmişken bir çift topuksuz, uzun, dökümlü deri veya süet çizme alın ve boho şıklığınızı tamamlayın.

Photo Credit: Getty Images

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir