Biorezonans, Alerji Tedavisinde Kullanılmamalı

Alerjik hastalıkların tedavisi oldukça zor. Aslında alerjen maddelerden uzak durmak en iyi çözüm ancak bu maddelerden uzak kalmanın zor olması durumunda da tedavi yöntemleri aranıyor. Birçok tedavi yönteminin olduğunu biliyoruz ve biorezonans ile alerji tedavisi de son zamanlarda çok kullanılan bir yöntem. Prof. Dr. Ahmet AKÇAY’a göre biorezonans yöntemi tedavi etmiyor, sadece belirtileri ortadan kaldırıyor. Yani tedavi edici bir etkisi etkisi olmadığı söylenebilir. Alerjik hastalıkların belirtilerin ortadan kaldırılması tedavi ettiği anlamına gelmiyor.

biorezonan alerji tedavisi 1

Bu yöntemle tedaviyle birlikte de diyet listeleri veriliyor ve birçok önemli besinden de mahrum bırakıldığı belirtiliyor. Özellikle çocuklar için böylesine diyet listelerinin verilmesi de gelişimleri için oldukça zararlı görülüyor. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği’ne göre de “biorezonansın, Alerjik hastalıkların tedavisinde herhangi bir başarı sağladığına dair kanıt bulunmamaktadır.”

Alerjik hastalıkların tedavisi sistemli olarak yapılmalı ve işi ehli bir doktor kontrolünde yapılmalıdır. Özellikle sonradan çıkan ve kesin çözüm olduğunu belirten yöntemler çok daha iyi araştırılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir