Bio Oil Etkili Mi?

Bio oil, kadınlar arasında çok tutulan bir ürün. Özellikle hamileler ilk aylardan itibaren çatlak oluşumu engelleyebilmek için çeşitli yağları, kremleri denemeye ihtiyaç duyuyorlar.
Öne çıkan ürünlerden biri de Bio oil. Çatlak izleri kalıcıdır ve Bio oil bu izleri tamamen yok edeceğini iddia etmiyor. Yalnızca çatlak izlerinin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olacaklarını söylüyorlar ki kadınlar için bu da yeterli.
Ürünü en az 3 ay boyunca günde iki kez çatlak izlerinin üzerine dairesel hareketlerle masaj yapılarak uygulanmalısınız. Hamileliğin üçüncü ayından sonra karın, göğüs, bel, kalça, uyluk gibi çatlak izi oluşumuna yatkın bölgelere uygulanmaya başlanmalıdır.
Ürün yalnızca çatlak izleri için değil; yara izleri, düzensiz cilt tonu, yaşlanma belirtileri ve cildi nemlendirmede de etkili olduğunu söylüyor.

Peki cilt neden çatlar?
Vücut, cilt yüzeyinden daha hızlı genişlediğinde cilt dokusu yırtılır ve iyileştikçe yara izlerinin oluşmasına sebep olur. Bu yara izleri cilt yüzeyinde çatlak izi olarak gözle görülebilir.
Çatlak izlerinin gelişimi cilt tipi, ırk, yaş, beslenme ve cildin nem oranına göre değişir. Çatlak izi oluşumuna en yatkın olanlar hamileler, vücut geliştiriciler, büyüme dönemindeki ergenler ve hızlı kilo alan bireylerdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir