Bebekleri Kışın Eve Kapatmayın

Bebeklerimizi yazın rahat rahat dışarı çıkarabiliyoruz ancak kışın soğuk havalarda dışarı çıkartmaktan çekinebiliyoruz. Sağlık açısından sorun olmadıkça kalın giydirmek şartıyla korkmadan dışarı çıkarabilirsiniz.
Kışın da çocuklarınızın D vitaminini doğal yollardan alması için onların eve kapatılmaması gerekiyor. Güneşli günlerde camın arkasından değil, açık havada güneşlendirin.

Özellikle bebekler ve gelişme çağındaki çocukların yazın olduğu kadar kışın da diş ve kemik gelişimi için son derece önemli olan D vitaminin doğal olarak güneşten almaları önemli. Ancak bu tek başına yeterli değil. Sağlıklı bebekler ve çocuklar için D vitamini takviyesi şart.
Yrd. Doç. Dr. Evrim Şenkal, ”Bebeklere yaşamın ilk haftasından itibaren D vitamini verilmelidir. Süt çocukluğu döneminde bebeklerin ana besin kaynağını anne sütü oluşturuyor. Bebekler anne sütü ile D vitamini ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamıyor. Anne sütünün 1 litresinde 12-60 IU D vitamini bulunmakta ve bu miktar bebeklerin günlük 400 IU olan gereksinimini karşılamamaktadır. Benzer şekilde bu dönemdeki bebeklerin aldığı diğer besinlerde de D vitamini yetersizdir. Bu yüzden, hayatın ilk haftasından itibaren anne sütü veya zorunlu sebepler yüzünden formül mama alan tüm bebeklere en az bir yaşına kadar günde üç damla D vitamini uygulanması gerekiyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir