Bebekler Ne Kadar Yemek Yer?

Birçok anne çocuklarının yemek yemediğinden ya da çok az yediğinden şikayet eder. Anneler ellerinde tabaklarla çocuklarının peşlerinden koşar. Bir kaşık daha fazla yedirmek isterler. Aslında hiçbir çocuk aç kalmaz. Doyacağı kadar yemek yedikten sonra yemeyi bırakır. Sizin ısrarla yedirmeye çalışmanız gereksizdir. Acıkınca kendiliğinden gelip yemek istediğini göreceksiniz. Tabii bu konuşmaya başlayan çocuklar için geçerli.

Henüz bebeklik çağında olan çocuklarımız 6. aylarını geçtikten sonra artık anne sütüyle doymamaya başlarlar. Süt emse de aç kaldıklarını belli ederler. Ek gıdaya başlarken çorbalar kurtarıcınız olacak. Mercimek, patates, kabak gibi sebzeleri ezerek püre haline getirebilirsiniz. Çeşitli çorbaları içirmeye başlayabilirsiniz. Bu çorbalar ilk etapta çok yağlı, salçalı ve ağır olmayacak. Bilhassa ev hanımları hazır bebek kavanoz mamalarından kaçınmalı. Zaten evdesiniz, lütfen kolaya kaçmayın. Ayrıca meyveli mamaları da yapabilirsiniz. Muz, ananas, kivi, çilek, şeftali gibi meyveleri püre haline getirerek bebeğinize yedirin. Bu tada bayılacaktır.

Bebek kahvaltıları için de önerimiz: bir küçük dilim beyaz peynir, bir dilim domates ve haşlanmış yumurtadan bir dilimi ezin ve yedirin. Çocukların beyin gelişimi için çok önemli. İsterseniz bir de zeytin yedirebilirsiniz. Yanında tabii ki süt.

Her bebek kendi yapısı ölçüsünde yemek yer. Mandalina ölçüsünde küçük bir kase düşünün. Bir bebeğin midesi işte bu kadardır. Bu kase çok çabuk dolar ve zorlamak gereksizdir. Zaten bebeğin fazlasını kustuğunu göreceksiniz. Mide ölçüsünü bebeğin yumruğuna bakarak da tahmin edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir