Bebek Kurabiyesi Geleneği

Söz, nişan, düğün gibi etkinliklerde üzeri şeker hamuruyla kaplı kurabiyeleri dağıtmak gelenek olmaya başlamıştı. Evlenecek olan çiftin isimleri ya da baş harfleri kurabiyelere istenilen model verilerek yazılıyor. Genelde kalpli modeller tercih ediliyor.

Bebek kurabiyeleri ise bebeğin doğumunda onu görmeye gelenlere dağıtılmak için hazırlanıyor. Kurabiye bozulacak bir gıda olduğu için doğuma çok yakın yapılmalı ya da doğumdan hemen sonra yapılmalı. Tabii o an siz doğum ağrılarıyla uğraşıyor olacaksınız. Bu yüzden en yakınınız bu işi üstenmeli.

Bebek kurabiyeleri istenilen tatta yapıldıktan sonra şeker hamuruyla kaplanıyor. O kadar çok model var ki hangisini seçeceğinize nasıl karar verirsiniz bilemiyorum. Uyuyan bebek şeklinde olanlardan tutun da ayak izi, bebek arabası şeklinde olanlara kadar çeşitleri yapılıyor. Erkek bebekler için mavi renkler daha çok kullanılırken kız bebeklerde pembe ağırlıklı oluyor.

Butik kurabiye yapımı da Türkiye’de artık meslek haline geldi. Öğrenmek için kursları da yapılıyor ancak internet üzerinden de öğrenenler var.

Şimdi modellere bakalım:

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir