Bebeğe Su Verilmeli Mi?

Bebekler dünyaya geldiği andan itibaren onlar için en iyisini yapmak isteriz. Anneler de babalar da bebeğin beslenmesi konusunda ayrı duyarlılık gösterirler.
Su insanlar için temel ihtiyaçtır. Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluşmaktadır. Çocukların vücut su oranları, normalden yüksektir (% 70, yeni doğan bebekte ise % 90) ve yaşı büyüdükçe suyun yerini yağ dokusu almaya başlar. Haliyle yaş ilerledikçe suyu daha çok tüketmek gerekmektedir. Yetişkinlerde vücudun su oranı % 60, yaşlılarda ise vücut su oranı % 50’dir.

Tamamen anne sütü ile beslenen bebeklerin su ihtiyacı kimi doktorlara göre yoktur. Çünkü bebeklerin tüm ihtiyaçları anne sütünün içinde vardır. Hatta bebeklere su verilmesine kesinlikle karşı olanlar da var. Bunun nedeni süt alan bebeğin dilindeki faydalı bakterilerdir. Dili kaplayan bu tabakaya su değdiğinde dil korumasız kalır ve mikroplara açık bir alan haline gelir. Bu yüzden bebeklere su verilmemelidir.
Başka bir uzman ise bebeğe günde 2-3 çay kaşığı su verilmesi gerektiğini söyler.

Annenin sütü olmadığı durumlarda tamamen mama ile beslenen bebekler de var. Henüz ek gıda dönemine girmemiş bebekler her gün mama almak zorunda kalır. Mamadan sonra özellikle sıcak günlerde 3 çay kaşığı su verilmesi tavsiye edilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir