Başlarım Şimdi Anneliğe!

“Başlarım Şimdi Anneliğe!” Şermin Çarkacı’nın yazdığı bir kitabın adı. Anneliğe ve bebek bakımına güzel bir başlangıç için rehber kitap niteliği taşıyor. Tüm anne adaylarının özellikle ilk doğumlarından önce okumasında fayda var.

Düşünsene.. Bebeğin doğdu ve konuşabiliyor. “Merhaba anne, karnım aç, biraz uykum geldi, sanki hafif gazım var.” falan. Sanki en başından beri sizinle aynı evde yaşıyormuş gibi mışıl mışıl uyuyormuş odasında. Doğumdan hemen sonra eski kilona gelmişsin, ne çatlak ne bir şişkinlik ne bir göbek.. Kuş gibisin. Memelerin pınar gibi süt akıtıyor. Seninkini geç, mahallenin bütün bebeklerine yetecek.. Annelikle ilgili bilmediğin her şey bir anda beynine yüklenmiş, kendini acayip donanımlı, deneyimli ve her zorlukla başa çıkabilecek kadar iyi hissediyorsun. İşte bak, aynı bilgiler eşine de yüklenmiş, o da en az senin kadar bilgili. Şansın o kadar yaver gidiyor ki uykusuzluk, gaz sancısı, ek gıda, diş çıkartma nedir bilmiyorsun. Bebeğinle birlikte bembeyaz bulutların üzerinde, huşu içerisinde süzülürken birdenbire kendine geliyorsun.

Ahh be güzelim. Böyle olsa asla bu kitabı yazmazdım. Bana ne, niye yazayım ki? Ben de senin gibi çocuklarımla birlikte bulutların üzerinde geziniyor olurdum.

Üzgünüm, bu kitap da seni bulutların üzerine çıkarmaz! Ama bebeğin ağladığında, sütün gelmediğinde, kendini kötü ve depresif hissettiğinde, bebek yaptığın mamayı yemediğinde, kendini çaresiz hissettiğinde, neyi nasıl yapacağını bilmediğinde derin bir nefes alıp “Hala bulutlar var, hala mavi gökyüzü, yalnız değilim” diyebilirsin. Bazen öyle olur ki bu bile yeter..

İşte kitap bunları anlatıyor. Tüyap kitap fuarında kitabın tanıtımı çok güzeldi. Süt dolu biberon ile kitap yan yana duruyordu ki bu bile yeterli bazı şeyleri anlatabilmek için.. İyi okumalar..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir