Başbaşı Bulgur Nedir?

Bulgun belki de yüzlerce çeşidi bulunuyor, bunlardan birisi de; başbaşı bulgur’dur. TV’deki reklamlar sonrası oldukça merak edilmeye başlayan başbaşı bulgur nedir ?

basbasi bulgur nedir

Buğday kırılmadan ve kabuğunun soyularak elde edilmektedir. Diğerlerine göre daha derece lezzetli olan ve reklamlar sayesinde de merak edilen ve popüler hale gelen ve henüz sadece Duru Bulgur’un ürettiği özel bir bulgur türüdür. Sadece kabuğu soyulmaka ve öğütülme işleminden geçmemektedir.

Diğer buğday türlerine göre 2 kat lif içermektedir. Diğer bulgurlarda 100 gramda 5.4 gram lif miktarı bulunurken, başbaşı bulgurda ise 9.4 gram lif bulunmaktadır. Buğdayın kırılmaması sebebiyle oldukça iri taneli, lezzetli ve özellikle çocuklar tarafından sevildiği bilinmektedir.


Bilindiği üzere bulgur, besleyiciliği ve yüksek lif oranıyla da değerli bir besindir. Taş değirmende üretildiği belirtilen başbaşı bulgur, 2 kat fazla oranda lif içerdiği için diğer bulgurlardan çok daha farklı. Ayrıca, yurt dışında da en çok tercih edilen bulgur çeşitlerindendir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir