Bana Flört Dönemini Anlat Sana Evliliğini Söyleyeyim

Flört dönemi, ilişkinin gidişatını gösteren en önemli dönemdir. Flört döneminde yaşanan her olay titizlikle değerlendirilmesi gereken birer bulgudur. Basit gibi görünen her durum veya davranışın ele alınarak incelenmesi gerekir. “İleride düzelir.” diye düşünmemek gerekir. Zira evlilik öncesi ne yaşanıyorsa evlilikle birlikte daha kötülerinin yaşanması ihtimali yüksektir. “Köprüyü geçene kadar..” felsefesine sahip olan bireylerin asıl yüzü evlendikten sonra gün yüzüne çıkar. Bu yüzden flört döneminde yapılan hatalar için affedici olunmamalıdır.

Çiftler birbirine uyumlu olup olmadıklarını nasıl anlarlar? Ancak temel konularda uyum, uyumun tam yakalanamadığı konularda da saygı ve kabulleniş çok önemlidir. İnsanı insan yapan temel değerlerin ve hayattan beklentilerin paralelliği uyum konusunda her zaman avantaj yaratır. Aksi takdirde çatışmalarla baş etmeye çalışmak çoğu zaman çifti yıpratır.

“Sevgilim bana karşı çok kırıcı!”
Eğer bu cümleyi sık sık kullanıyorsanız bir yerde büyük bir sorun var demektir. Sevgiliyken karşısındakine saygısızca davranan, onu aşağılayan biri evlendikten sonra neler yapmaz. Sevgililik döneminde bireylerden beklenen nazik olmalarıdır. Partnerine karşı kırıcı davranan biri aslında onu sevmiyordur.

“Sevgilim giyim tarzımı beğenmiyor!”
Sizin giyindiklerinizi, tarzınızı beğenmeyen biri neden sizin yanınızda olabilir? Tarzını sevdiği biriyle neden birlikte değil? Bu cümleleri aklınızdan sıkça geçirmenizde fayda var. Sizi her şeyinizle kabul edip beğenen biriyle birlikte olmalısınız. İlişkinizi hemen gözden geçirmelisiniz. Size sürekli kıyafet alıp hayalindeki kişiye benzetmeye çalışıyorsa ilişkiniz aslında alarm veriyordur.

“Sevgilim toplum içinde beni azarlıyor!”
Ses tonu yükselmesi de işin içine girdiyse ilişkiyi fazla uzatmaya gerek yok gibi görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir