Balık Kokusunu Yok Etme

Balık pişirdikten sonra kokusunu evden çıkartmak zordur. Her ne kadar havalandırma yapılmaya çalışılsa da 2-3 gün kokuyu hisseder gibi oluruz. Hele ki bu balık hamsi ise işler daha da zorlaşır.

Balığı pişirdikten sonra eğer yakınında perde varsa kokusu ona siner. Perdeyi bir yumuşatıcılı sudan geçirmek işe yarayabilir. Ancak haftada bir ya da iki kez balık tüketenlerdenseniz bu işlemi sürekli yapmak zaten perdeye zarar verecektir. Ocağın üzerinde bir şeyleri ısıtmak en çok kullanılan yöntemlerdendir.

Her hanım kendi yöntemini oluşturmuş ve onu yapıyor. Bazıları yumuşatıcıdan bir miktar küçük bir tencereye koyup ısıtıyor ve kokunun yayılmasını sağlıyor. Bazıları ocağa sirke koyup onu ısıtıyor. Bazıları da yine ocağa limon koyarak onun kokusunu kullanır. Tencereye karanfil, defne yaprağı koyup ısıtanları da duyduk. Siz bunlardan hangisini beğenirseniz onu yapın.

Çok titiz bir hanımlar ocakta balık pişirmek istemiyor, bu yüzden sürekli fırında pişirebiliyor. Balkonunuz varsa küçük tüple de pişirebilirsiniz. Çünkü kızartma balık sadece kokusuyla kalmıyor. Pişirdiğiniz tavaya da koku bırakıyor. Hatta ocak kenarlarına ve dolaplara da sıçrayabiliyor. Seçim sizin.

Balıkla uğraşırken elinizin kokmasından şikayetçiyseniz ellerinizi limonla ovun. Bıçakla kestiyseniz bıçağa sinen balık kokusunu da karabiberle ovarak yok edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir