Baklavacıların Prensi Fatih Güllüoğlu

Altı kuşaktır tatlı, pasta, hamur işleri üreten Güllüoğulları’nın günümüz temsilcilerinden olan Fatih Güllüoğlu, 1978 yılında doğar. Küçük yaşlardan itibaren kendisini bu işlerin içinde bulur. Güllüoğulları, prensip gereği, işleri ve gelecekleri hazır olsa da okumayı ihmal etmezler. Gaziantepli olan ailede yetişen Fatih Bey de Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünü tamamlar.
Genelde Kağıthane’de bulunan üretim tesislerinde zamanını geçiren Güllüoğlu, işleri bizzat kendisi takip eder ve el marifetlerini de sergiler. Sosyal medyanın gücünü de keşfetmiş olan Fatih Bey, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Instagram hesabı üzerinden ürün fotoğrafları ve videoları paylaşmaya devam eder. Pastaların, böreklerin, baklavaların hazırlandığı video çekimlerini akla gelmeyecek eğlenceli şarkılarla türkülerde süsler. Bu yüzden videoların sesini kamuya açık alanda alenen açmak etrafınızdaki insanların tuhaf bakışlarını üzerinize çekebilir.
Çok misafirperver olan Fatih Bey’in kapısı herkese açıktır. Konuk ağırlamakta ve muhabbette üzerine yoktur. Zaman zaman düzenlediği çekiliş etkinliklerinde de oldukça bonkördür.
Aynı zamanda iyi bir baklava ustası olan Güllüoğluların son varislerinden olan Fatih Bey, baklavanın nasıl olması gerektiği konusunda şu cümleleri söyler:
“Her şeyin sahtesini yaptılar. Parlaklığın bile. İyi baklavayı ağzınıza atmadan anlayamazsınız. Öncelikle çıtırdayacak. Boğazınızda yanma yapmayacak. Yanma varsa, glikoz kullanılmış. Kullanılan yağ da midenizi yakmayacak.”
Takipçisi olan kadınlar onun hakkında çok şeyi merak ediyor. Kaç yaşında olduğu, evli olup olmadığı gibi.. Son günlerde kadınların merak ettiği konu, Fatih Bey’in isminin başındaki B harfidir. Söylendiğine göre Beraattin’dir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir