Bağışıklığınızı Güçlendirmek İçin 7 Doğal İpucu

Kendinize bakmak için, üşüme yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, baş ağrısı, karın ağrısı gibi rahatsızlar çıkmadan kendinize bakın. Bağışıklık sisteminizi bakıma alın. Doğal savunmayı korumaya yardımcı olması için bazı önerilerimiz var.

1- Mantarı tüketin: Uzun zamandır doğu ülkerinde mantar tüketiliyor. Organizmanın doğal savunmasının güçlenmesi için mantar öneriliyor. Vücudun doğal Samsun olgun esc savunmasını aktive ediyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalarla ise bu söylenilenler ispat edilmiş.

Tüketimi çorba veya kavurması şeklinde öneriliyor.

2- Meditasyon: Her gün en az 10 dakika meditasyon yapın. Meditasyonun bağışıklık sistemini de olumlu yönde etkilediğini belirten araştırmacılar, meditasyonun bağışıklık sisteminizi güçlendirdiği, meditasyon yapan kişilerin antikor sayısının, diğerlerine göre çok daha yüksek olduğunun ortaya çıktığını kaydettiler.

3- Burun temizliği: Nefes problemlerine, burun tıkanlığına, sinüzite, tozlara ve hava kirliliğine, virüs ve bakterilere karşı organizmayı korumak için tuzlu su (serum fizyolojik) ile burna su verilir.

4- Her gün yoğurt yiyin: Mümkünse kendiniz yapın.

5- Bunların tüketimini azaltın: Çay, kahve, asitli içecekler, alkol, sigara ve enerji içeceği, sigara dumanı boğazı ve burun mukozasını zedeliyor. Boğaza virüs ve bakterilerin girişine kolaylık sağlıyor.

6- Yemeklerinize zerdeçal ilave edin: Zerdeçal kuvvetli bir antioksidandır. Kolay sindirimi için, zerdaçalın taze çekilmiş karabiber ile tüketimi öneriliyor.

7- Propolis tüketin: Kışın formda kalmak için propolis tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir