Ateş Düşürme Yöntemleri

Sağlıklı bir insanın vücut sıcaklığı 37,5 olmalıdır. Hastalık gibi bazı durumlarda vücut sıcaklığı çok yükselebilir. Çocuklarda veya bebeklerde ateş yükselmesi daha hassas bir konudur, hemen müdahale etmek gerekir. Yetişkinlerde bebeklerdeki kadar sık olmasa da ateş yükselebiliyor.

Muhteşem Yüzyıl dizisinin bu haftaki bölümünde yani 121. bölümde Sultan Süleyman hastalanıyor ve ateşi çok yükseliyor. Doktorlar ateşini düşürmek için onu hemen suyun içine sokuyor ve içine buzlar dolduruyor. Bu sahneye doktorlar büyük ihtimalle karşı çıkacaklar. Çünkü ateşi çok yüksek birini birden bire buz içine sokmak doğru bir hareket değil.

suleyman-buz-icinde

Peki neler yapılabilir?

  • Çoğu yetişkinde ateşlenme ile birlikte titreme tarzı üşütme de oluşabilir.Bu durumda birçok kişini üşüdüğünden dolayı kalın giysiler giyip battaniyenin altına girmeyi tercih eder. Ancak unutmayın ki ateşiniz yükselmiştir. Bu durumdan yapacağınız en büyük hata kat kat giyinmek ve battaniyeye sarılmaktır. Ateşinizin düşmesi için aksine soyunmanız gerekir.
  • Yetişkin kişiler ateşlerini düşürmek için baş ve eklem bölgelerinin altına soğuk uygulaması yapmalıdırlar. Özellikle de koltuk altı, alın, diz altı gibi bölgelere soğuk buz torbaları konmalıdır.
  • Ilık bir duş almak kişinin kendisine gelmesini sağlar. Ancak duş alırken su, ne soğuk ne de sıcak olmamalı ılık olmalıdır.
  • Ağrı kesici ateş düşürücü ilaçlar alabilirsiniz.
  • Tüm bu yöntemlere rağmen ateş düşmediyse uzman bir hekimin yolunu tutun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir