Aşk 101 Elif Kimdir? Gerçek Adı Ne?

Aşk 101 dizisinde hayat verdiği Elif karakteriyle dikkatleri çeken oyuncunun gerçek adı merak edildi. Aşk 101 dizisinde rol alan Elif’i Ece Yüksel canlandırıyor. Ece Yüksel’in kim olduğu daha önce hangi dizilerde rol aldığı, yaşı da merak edilenler arasında. Aşk 101 dizisinde piyano çalan, milli eğitim müdürünün kızı olan Ece Yüksel, daha önce de bazı film ve dizilerde rol aldı.

Ece Yüksel kimdir?

Aşk 101 dizisinin Elif’i Ece Yüksel 28 yaşındadır. 1993 yılında dünyaya gelen oyuncu Kadir Has Üniversitesi’nde oyunculuk eğitimi alarak sektöre adım atmıştır. Sinema oyuncusu olarak dikkat çeken oyuncu ilk kez Av Mevsimi filminde Pelinsu karakterini canlandırdı. Oyuncu 22. Altın Koza Film Festivalinde Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın oyuncu ödülünü kazandı. 19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinde Genç Cadı ödülüne Nefesim Kesilene Kadar filmi ile layık görüldü.

ece yuksel ask 101 elif

Ailesi ilk başta oyuncu olmasını istemedi ancak onun isteğini görünce kendisini desteklediler. “Ödüllerim salonumuzun başköşesinde yerlerini aldı. Her ödül töreninde ailem benden daha çok heyecanlanıyor. Her ödül aldığımda benden daha çok seviniyorlar. Onların destekleri olmadan bu noktaya gelemezdim.”

Oyunculuk hevesi daha çocuk yaşlarında başladı. “Küçükken fazla enerjik bir çocuktum. Taklit yapmayı falan çok severdim. Sıkılıyordum. Aileme biraz ısrarcı oldum ve yedi yaşımda beni tiyatro kursuna gönderdiler. Kursa gittiğim zaman okuma yazmayı bile bilmiyordum. Ve sevdim tiyatroyu. Oradaki öğretmenlerim beni yetenekli buldu ve ajansa yönlendirdiler. Tiyatro, dizi dünyasına böylece girmiş oldum…

Oyunculuğu çok sevmiştim. Zaten o dönem yaşıtlarımın oynadığı oyunlar bana çocukça geliyordu. 10 yaşımdaydım ve onlara ‘Benim işim var’ derdim. Çünkü ezber yapıyordum. Galiba çok çocuk gibi görmüyordum kendimi, büyüklerle takılmak daha iyi geliyordu… Kamera önüyle tanışmam ise ‘Bıçak Sırtı ‘dizisiyle oldu. Sonra Yavuz Turgul’un Av Mevsimi’nde Cem Yılmaz’ın canlandırdığı İdris’in kızını oynadım. Bu filmden sonra iyice ısındım oyunculuğa.

‘Nefesim Kesilene Kadar’ filmi hayatının dönüm noktası oldu. “Ailem liseye geldiğimde oyuncu olmamı istemedi, doğru düzgün bir mesleğimin olmasını istiyorlardı. Oyunculuğu hobi olarak görüyorlardı. Meslek olarak bana uygun olmadığını düşünüyorlardı ‘Oyunculuk güzelliğe bakar, bu işin garantisi yok, çok acımasız bir dünya’ dediler. Dershaneye gitmemi ve üniversitede iyi bir bölümde okumamı salık verdiler. O aralar çok da iş gelmiyordu, ben de ‘Tamam’ dedim derslere ağırlık verdim. İşte o dönem ‘Nefesim Kesilene Kadar’ filmi teklifi geldi. Ve hayatımın kırılma noktalarından biri oldu. Bu film sayesinde ilk defa bağımsız sinema dünyasına girdim. Çok farklıydı, filmdeki karakterler daha derinlikliydi. Bu işi yapan insanlar daha mutlu çalışıyordu. Bu film sonrasında oyuncu olmaya karar verdim. Adana Film Festivali’nden ‘Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’ alınca da kararımın doğru olduğunu anladım. Ve bu ödül ailemi de ikna etti. Ben de Kadir Has Üniversitesi’nde tiyatro okumaya başladım. Televizyon macerasına 2008 yılında, ‘Bıçak Sırtı’ dizisinde canlandırdığı ‘Ömür’ karakteriyle başladı.

Ece Yüksel’in boyu kaç? 1.67 cm boyundadır.

Ece Yüksel aynı zamanda Kiraz Mevsimi dizisinde Senacan karakterini canlandırmıştır.

kiraz mevsimi senacan ece yuksel

Ece Yüksel’in sevgilisi var mı?
İsmi Martin Wevers olan kişi ile uzun süredir ilişki içindedir.

martin wevers ece yuksel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir