Armürlü Kumaş Nevresim Ne Demektir?

Gömlek, bluz, pantolon, ceket, yatak örtüsü, nevresim ve benzeri birçok ev tekstili ürününde armürlü kumaş kullanılır. Nevresim takımlarında da çokça kullanılan armür terimi, bilmeyenler için merak konusudur.

Armür ne demektir?
Kumaşların üzerinde sürekli olarak tekrar eden küçük desenlere armür denir. Bir gömlek üzerinde veya pantolonda tekrar eden minik desenler var ise onlar armürdür. Hemen hemen tüm kumaş çeşitlerinde armür uygulanabilir. Hazır kumaş üzerine özel bir işlem uygulanarak armürlü hale getirilir.

armurlu nevresim

Armürlü kumaştan neler dikilebilir?
Armür kumaşın birçok çeşidi vardır. Öncelikle armür işleminin hangi kumaşa yapıldığını ve kumaşın ağırlığını öğrenerek ne dikeceğinize daha kolay karar verebilirsiniz. Örneğin hafif bir kumaş ise armürlü gömlek dikebilirsiniz. Armürlü gömlekler son yıllarda çok modadır ve şık görünmektedir. Onun haricinde pantolon içinde armür kumaş kullanabilirsiniz. Eğer elinizdeki ürün ağır ise perde için düşünebilirsiniz. Kumaşın kullanım alanı sizin hayal gücünüze bağlı olarak değişebilmektedir. İsterseniz minder kaplama, yatak örtüsü veya koltuk döşeme içinde armürlü kumaşları tercih edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir