Apranax Günde Kaç Tane İçilmelidir?

apranaxfordicmek

Apranax, migren krizi tedavisinde, ağrılı dental problemler, diş çekimi sonrası görülen ağrılarda, burkulma, gerilme gibi spor kazalarda ve diğer vücut ağrılarında kullanılmaktadır. Hamilelikte çok gerekmedikçe ilaç  kullanılmamalıdır. Zira doğumu geciktirebileceği söyleniyor.

Günde çok gerekmedikçe 3 taneden fazla içilmemelidir. Gerçi 3 tane bile fazladır.

Yan etkilerine de bir bakalım: en çok görülenleri karın ağrısı, kabızlık, ishal, hazımsızlık, mide yanması, bulantı, sersemlik, uyuşuklukmuş. Diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında endikasyon oluşturabilir.

Dikkat : ilacı yutmadan önce çiğnemek çok tehlikelidir. Bununla ilgili şöyle bir konu var :

Vatandaşın biri arkadaşının evine gidiyor. çok başı ağrıdığından, arkadaşı ona bir apranax veriyor. vatandaş yutmadan önce ilacı ağzında çiğniyor. üzerinden birkaç dakika geçiyor ve vatandaş şuurunu kaybediyor. çevresindekileri tanımamaya başlıyor. apar topar hastaneye kaldırıyorlar ve orada anlaşılıyor ki; beyin kanaması geçiriyor. doktorların açıklamalarına göre beyin kanaması geçirmesinin sebebi; apranax isimli ilacı çiğneyip yutması.. ağrı kesicilerin özellikle apranax ve türevlerinin çiğnenmesi ya da ağızda bekletilmesi beyin kanamasına yol açıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir