Antibiyotik Kullanırken Probiyotik Kullanımının Önemi

Çeşitli hastalıklar sebebiyle zaman zaman antibiyotik kullanmamız gerekebilir. Antibiyotik kullanımı tamamen doktor kontrolü altında bilinçli olarak yapılmalıdır. Doktor reçete etmeden, hiç kimse eczaneden almaya çalışmamalıdır. Antibiyotikler bağırsakların florasını bozan ilaçlardır. Uzmanlar, antibiyotik kullanımı sırasında bağırsaklara faydalı olabilecek probiyotiklerin de kullanılması gerektiğini söylüyor.

antibiyotik

Antibiyotik Kullanırken Neden Probiyotik Kullanılmalıdır?

Antibiyotik kullanırken bağırsak florası bozulur. Bağırsaktaki yararlı bakteriler ölür ve geçirgenliği artar. Bu nedenle ilaç kullanımı sırasında sağlığımızı koruyabilmek için, bağırsaklardaki yararlı bakterileri çoğaltabilmek için mutlaka probiyotik takviyesi yapılmalıdır. Bir hastalıktan kurtulurken diğerinin artmasını önlemek bizim elimizde.

Antibiyotik nedir?

Bitkisel ya da hayvansal organizmalarca çıkarılan, özellikle küf mantarlarında bol bulunan, yapay olarak da elde edilen, birçok mikrop türüne karşı kullanılan penisilin, streptomisin, teramisin gibi maddelerin ortak adıdır. Şurup veya hap şeklinde olabilir.

Probiyotikler nelerdir?

Probiyotikler, sindirim sistemimiz ve genel sağlığımız üzerinde oldukça olumlu etkilere sahip olan canlı bakteri ve mayalardır. Probiyotikler, sindirim sistemimiz ve genel sağlığımız üzerinde oldukça olumlu etkilere sahip olan canlı bakteri ve mayalardır. Probiyotik yoğurt, lahana turşusu, salatalık turşusu, mozerella peyniri, yayık ayranı gibi probiyotiklerin yoğun olarak bulunduğu doğal besinlerdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir