Anne Sütünü Saklama Yöntemleri

Anneliğin ilk günlerinden itibaren, anneleri emzirme telaşı sarar. Özellikle de ilk çocuklarını kucağına alan anneler emzirme konusunda deneyimsiz olduklarından akıllarında soru işaretleri olabiliyor.
İlk günlerde mideleri ufak olan bebekler, annelerinin göğsündeki sütleri tamamen bitirememektedir. Dolu dolu olan göğüsler mastit olabilmekte ve anneye sıkıntı vermektedir. Bu yüzden manuel veya elektikli göğüs pompaları kullanılabilir.
Çalışan anneler, emzirme döneminde çalışmak zorunda kaldıklarından dolayı, iş yerlerinde de göğüslerini sağmak zorunda kalabilmektedir.

anne sutu saklama poseti

Anne Sütü Saklama Yöntemleri
Çok değerli olan anne sütünün tek damlasını bile ziyan etmeden saklamak isteyen anneler, sütü nasıl saklamaları gerektiğini merak ediyorlar. Anne sütü nasıl saklanır? diye soran anneler için en etkili yol, süt saklama poşetleridir. Özel olarak üretilen ve çeşitli markalara ait olan süt saklama poşetlerini mutlaka almalısınız.
Steril olan ve sütü dondurucuda saklamaya imkan veren süt saklama poşetleri piyasada farklı fiyatlarda satılıyor. Daha kalın veya ince naylon poşetler olan süt saklama poşetlerinin ağızları kilitli olmaktadır.

Anne Sütü Saklama Poşetleri
Süt poşetlerinin içine alınan sütler, ağzı kilitli şekilde, 6 aya kadar derin dondurucuda saklanabilmektedir. Dondurucudan çıkarılan sütler oda ısısına gelene kadar beklenmeli ve sonrasında ısıtılarak bebeğe verilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir