Anne Sütü Satışı Yapılıyor

Anne sütünün, bebekler için mucizevi bir besin olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bebekler için ilk 6 ay anne sütü almak, onların beyinsel ve bedensel gelişimi için çok önemlidir. Ancak çeşitli durumlarda bebeğin anne sütünü alamadığı veya yetersiz geldiği olabiliyor. Bu gibi durumları bazı aileler önemsemeyip devam sütlerine yönelseler de bazı aileler, doğal anne sütü bulabilmek için tüm imkanlarını seferber edebiliyor.

anne sutu satisi
anne sütü mucizesi

Anne Sütü Satışı Yasal Mı?
Anne sütü çok değerli ve özel bir besin olduğundan dolayı, sanal ortam üzerinde anne sütü satışları yapılmaktadır. Ancak bu satışların hiçbiri yasal değildir. El altından, çeşitli bloglardan veya ilanlarla yapılan satışlarda, anne sütünün 100 miligramı 100 TL gibi rakamlarla satılmaktadır. Doğum sonrasında annenin sütünün gelmediği veya annenin kaybedildiği durumlarda çaresiz kalan aileler bu yolla süt alımı yapabilmektedir.

Anne Sütü Satışı Sağlıklı Mı?
Anne sütü özeldir ve ancak güvenilir insanlardan süt temini yapılabilir. Hijyenik ortamlarda, güvenilir kişilerden alınabilir. Komşu veya tanıdık gibi insanlardan anne sütü takviyesi yapılabilir. İnternet üzerinden kesinlikle süt alışverişi yapılmamalıdır. Sütten Hepatit, AİDS gibi hastalıkların yanında enfeksiyon da kapılabilir.

Anne Sütü Nereden Bulunur?
Yasal yoldan anne sütüne ulaşım için Sağlık Bakanlığından onaylı hastanelerde ve bazı merkezlerden süt temini yapılabilmektedir. Uygun koşullarda alınan ve saklanan sütler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir