Amarant Nedir?

Kilo vermeye çalışırken her türlü yolu deneyenler, amarantı hayatlarının merkezine alanlardan olabilirler. Sağlıklı beslenmeye çalışan, kilo kontrolü yapan kişilerin kullandığı gıdalardan biri de amaranttır. Kinoa, chia tohumu gibi gıdalardan sonra amarantı da daha çok duymaya başlıyoruz.

Amarant nedir?
Aslında bir süs bitkisi olan amarantın keşfi yıllar öncesine dayanıyor. Şifa deposu olarak bilinen amaranttan yapılmış olan ürünlerin piyasada yer almaya başladığını görüyoruz.

amarant nedir

Amarantın faydaları nelerdir?
Protein bakımından oldukça zengin olan gıdanın çok tercih ediliyor olmasının sebeplerinden biri de, hayvansal protein alamayanların güvenle tüketebilmesidir.

İçerisinde; kalsiyum, potasyum ve yüksek oranda lif barındırıyor. Bağırsak hareketlerini düzenlerken, vücudu zinde tutuyor.

Amarant gluten içerir mi?

En önemli özelliğinden biri de glutensiz bir besleyici olması. Bu nedenle çölyak hastaları tarafından çokça tüketilebiliyor.

Kötü kolestrolü düşürür. Anti kanserojen bir gıdadır.

Kalsiyum bakımından zengin olan gıda, kemik gelişimini destekliyor. Kemik erimelerini önlüyor. İleri yaşlarda olanların tüketmesinde fayda var.

Tok tutmaya yardımcı olan bir besin olması nedeniyle, diyetlerin gözdesi.

Amarant nasıl tüketilir?
Amarantı kızgın bir tencereye koyarak kapağını kapatın. Bir dakika içinde patlamaya başlayacaktır. Bu şekilde istediğiniz bir gıda ile karıştırarak yiyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir