Alüminyum Folyo Zararları

Mutfaktaki tehlike: Alüminyum folyo!

Hem yemek pişirmek ve saklamak için alüminyum folyoyu mutfaklarımızda kullanırız. Zararlı olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç .Dr. Sadettin Turhan yaptığı bir araştırma sonucunda alüminyum folyo veya kap ile pişirilen ve saklanan yemeklerin sağlık açısından zararları bir kez daha gözler önüne serilmişti…

Araştırmalara göre yüksek ısı ve uzun süre beklemenin alüminyum maddesinin yiyeceklere geçtiği kanıtlandı. Alüminyum maddesinin birçok zararı bulunuyor ve bunların arasında anemi, kemik erimesi, zeka geriliği ve kanser gibi hastalıklar bulunuyor.

Alüminyum folyo asitli ürünler için (yoğurt, limonlu gıda gibi) yüksek sıcaklıkta pişen gıdalar ve uzun süre dondurulan gıdalar için kullanılmamalıdır. Alüminyum kaplar yerine paslanmaz çelik kap veya cam kaplar tercih edilmelidir. Alüminyum folyo yerine de yağlı kağıt tercih edilebilir. Folyo kesinlikle ısıtmada kullanılmamalıdır, bu folyo ile gıdanın direkt olarak reaksiyona girmesine neden olmaktadır.

Kısacası alüminyum folyoyu hayatımızdan çıkarmamız gerekmektedir. Cam kaplar en sağlıklı seçenek olacaktır. Alüminyum folyo yerine de pişirme için yağlı kağıt tercih edilebileceği gibi sağlık endişesi de yaşanmayacaktır. Alüminyum folyo ve kaplar maalesef ki zararlı olduğu halde satılmaktadır ve kullanılmaya devam edilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir