Aktif Karbon Nedir?

Son günlerde “aktif karbon” adını sıkça duyuyoruz. Birçok kullanım alanı olan aktif karbonu merak ediyoruz.
Ticari olarak aktif karbonlar, odun, turba, linyit, kömür, mangal kömürü, kemik, Hindistan cevizi kabuğu, pirinç kabuğu, fındık kabuğu ve yağ ürünlerinden elde edilen karbonların çeşitli işlemlerden geçirilerek aktive edilmesiyle elde edilirler.

aktif karbon granülleri

Aktif karbon zararlı mıdır?
Aktif karbonlar, insan sağlığına zararsız, kullanışlı ürünler olup, oldukça yüksek bir gözenekliliğe ve iç yüzey alanına sahiptirler. Diş beyazlatma ve kozmetikte de kullanılan aktif karbonlar artık hayatımıza girdi.

Temizlik ürünlerde aktif karbon
Emici özelliğinin oldukça yüksek olması nedeniyle normal bir temizlik ürününe göre iki kat daha fazla hijyen sağlıyor. Bu nedenle temizlik ve kişisel bakım ürünlerinin içeriğinde sıkça yer veriliyor.

Siyah noktalarda kullanımı
Gözenekleri temizliyor ve siyah noktaların yok edilmesinde kalıcı bir rol oynuyor.

aktif karbonlu hamburgerler

Hamburger ve dondurmada aktif karbon
Aktif karbon zararsız olduğu için gıda ürünlerinde de renk amaçlı kullanılıyor. Simsiyah bir dondurma, krep, limonata ve hatta siyah hamburgerler bile yapılmaya başlandı.

Saç dökülmesine karşı
Aktif karbonun saçları güçlendirdiği ve dökülmeleri önlediği de söylemler arasında. Özellikle dişlerdeki plak ve lekeleri temizlerken ağzımızın PH dengesini ayarlıyor.

Aktif karbon satın al / nereden alınır?
Aktif karbonun internet satışı bulunmaktadır. Granül olarak satılan aktif karbonun yarım kilosu 10 TL civarında.

Bir önceki yazımız olan Shea Kreminin Faydaları Nelerdir? başlıklı makalemizde shea kremi fayfaları, shea yağı neye iyi gelir ve shea yağının faydaları hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın