Airfryer Ne Kadar Elektrik Harcar, Hava Fritözü Enerji Tüketimi Nedir?

Airfryer adlı ürün yani Türkçeye çevirecek olursak Hava Fritözleri artık hayatımızın içinde karşımıza sık sık çıkan ürünlerden biri. Sosyal medyada yemek tarifleri paylaşanların çokça bu makineleri kullanması da onların daha göz önünde olmasını sağlıyor.

airfryer elektrik tuketimi

Airfyer çok elektrik yakar mı?

Her gün mutlaka kullanılan airfryer elimizin altında olması gereken ürünlerden biri midir? Pişirme süresini oldukça kısaltan ve yemekleri yaparken yağ tüketiminin en aza indiren airfyer, tercih nedenlerinden biri oluyor. Elektrikle çalışan makine elbette ki elektrik tüketiyor ancak kısa sürede pişirme sağladığı için elektriği de az harcıyor. Yağ tüketimini ise düşürdüğü için yaktığı elektriği düşündürmüyor bile. Birçok markanın farklı modellerde makineleri bulunuyor. Enerji sınıflarına dikkat edilirse en uygun olanı bulunabilir.

Bir airfyer günde 30 dakika çalıştırıldığında bir ayda 40 TL civarında elektrik harcamış oluyor. Patates pişirirken 1 kaşık sıvı yağ ile 0,5 Kw elektrik tüketimi yaptığını düşünebilirsiniz. Her gün de çalıştırmayacağınıza göre kendi hesabınızı kendiniz yapabilirsiniz. Ayrıca yağ tüketimini de hesaba katmayı unutmayın.

Airfryer zararlı mı?

Yağ tüketimini en aza indiren bir pişirme ürününün neden zararlı olabileceği düşünülüyor ki? Elbette ki elektrikli fırınlar kadar zararı vardır.

Sıcak hava fritözü çok elektrik yakar mı?

Eğer evinizde ocağınız elektrikle çalışıyorsa hava fritözü yani airfyer kullanmak daha kısa sürede pişirme sağlayacağı için daha az elektrik harcamanızı sağlayacaktır.

Airfryerde buz çözme özelliği var mı?

Airfyer adlı makinelerin markasına göre birçok özelliği bulunur. Satın alırken özelliklerini dikkatle okumakta fayda var. Bazı marka ve modellerde buz çözme özelliği bulunuyor.

En iyi Airfyer hangisi? Hangi marka?

En çok tercih edilen ve kullanıcılarından en yüksek puanı alan, en kaliteli fritöz modeli olarak Philips Premium Airfryer ın öne çıktığı görülüyor. Bir pişiriciden beklentiniz ne ise ona uygun seçim yapmalısınız. İç hacmi, temizleme olanakları, iç tepsinin rahatlıkla çıkıp makinede yıkanabilmesi tercih sebeplerinden biridir. Geniş iç hacmi ve pratik temizliği ile kullanıcılarından da tam puan alan Philips ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra King, Xiaomi markaları da uygun fiyatlı ürünler sunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir